Masimo jači od nevremena

01.12.2008

Massimo Savić

Uspešnim koncertom u Splitu Masimo Savić je u subotu nastavio turneju u korist novog albuma „Sunce se ponovo rađa“, koja ga 23. decembra dovodi u Beograd u Sava centar.

Splitski dnevnik Slobodna Dalmacija izveštava da se u klubu „Odvojena svijetlost“ 29. novembra „gotovo 1.000 ljudi okupilo unatoč nemirnom jugu koje je prijetilo neverom“.

„Nasreću, nebo se smilovalo ostavivši tek zapjenjene valove da zapljuskuju Kaštelet i time dekoriraju energičnu Massimovu izvedbu kojom je još jednom potvrdio višestruke nagrade Porina za najboljeg muškog izvođača“, ocenjuje splitski dnevnik.

Puna dva sata publika je pratila je Massima pevajući s njim pesme sa novog albuma „Traži me“, „Iluzionist“, „Ne plači“, „Zagrli me“, „Boje“, a sa posebnim oduševljenjem su popraćeni stari hitovi poput „Stranca u noći“, „Sjaja u tami“, „Stina“, „Lošeg vina“. Euforična atmosfera kulminirala je kada se na scenu popeo gost večeri bivši frontmen Đavola Neno Belan, Splićanin s riječkom adresom, koji je publiku oduševio svojim hitom „Rijeke snova“, a zatim I duetom s Massimom u pesmi „Zar više nema nas“ sa albuma „Sunce se ponovo rađa“.

„Sa Belanom se znam već 25 godina, ali sam punih 16 godina čekao da mi Neno napravi pjesmu. Prije dvije godine dobio sam sjajnu pjesmu koju sam čuvao baš za ovaj album?, objasnio je Masimo.

Povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a 1. decembra Masimo večeras nastupa u zagrebačkom klubu Tvornica na dobrotvornom „Pozitivnom koncertu“ zajedno sa hrvatskim alternativnim bendovima Pips, Chips & Videoclips, Vatra, Ramirez i The Beatles Revival Band.

Turneju na prostoru bivše Jugoslavije na kojoj promoviše „Sunce se ponovo rađa“ Masimo nastavlja u Lendavi 5. decembra i Podgorici 9. decembra, a u organizaciji Long Play-a nastupa 23. decembra u Sava centru. Ulaznice za beogradski koncert prodaju se po cenama od 1.000, 1.300 i 1.600 dinara na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Biletservisa, Tiketlajna, Tiketservisa i Eventima.