Pušači u zimskoj radionici za žrtve mina

28.01.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje, uporedo sa radom na novom albumu, nastavlja sa koncertima od kojih je ovogodišnji prvi 30. januara u Rijeci, a krajem februara članove benda očekuje zanimljiv boravak u Kranjskoj Gori, gde daju svoj doprinos da se pomogne žrtvama mina.

„Iako se u narednom periodu grupa odlučila posvetiti snimanju novog albuma, pozivi za nastupe nisu stali…Osim koncerata, grupa će od 22. februara do 1. marta boraviti u Kranjskoj Gori gde će držati predavanja na već tradicionalnoj zimskoj radionici za žrtve mina“, saopštio je menadžer Pušenja Dario Vitez.

Dok ovih dana nastavljaju rad na novom albumu, Pušače očekuje svirka 30. januara u Boćarskom domu „Vežica“ u Rijeci. Da frontmen Sejo Sekson (Sexon) i drugovi možda gaje skrivenu ljubav ka plemenitoj sportskoj disciplini boćanju svedoči i sledeći nastup 20. februara na festivalu „3. Invazia Indoor“ koji se opet održava u Boćarskom domu, ali u Zagrebu.

Zabranjeno pušenje, Sarajlije Letu Štuke i Majke najzvučnija su imena prve večeri dvodnevnog festivala čiji deo prihoda ide za pomoć zagrebačkoj specijalnoj bolnici Gornja Bistra.

Slede samostalni koncerti u Sloveniji 19. marta u ljubljanskoj dvorani „Cvetličarna“ i „E klubu“ u Lendavi 20. marta. Za sada su potvrđene svirke i 18. aprila u Sportskoj dvorani u Virovitici i 23. maja u slovenačkom mestu Bizeljskom.

Zabranjeno pušenje planira početkom proleća objaviti singl „Modni guru“ kao najavu devetog albuma, koji bi trebao da se pojavi tokom ove godine, kao naslednik regionalno uspešnog dvostrukog CD-a „Hodi da ti čiko nešto da“.

‘Modni guru’ je pesma o ljudima što vole diktirati modu. ‘Muzej revolucije’ je jedna pesma koja će biti na CD-u. To je još uvek radni naslov albuma, ali moguće je da bude taj. Nije loš, svima se sviđa… Ne kažem da (na albumu) neće biti politike, već da neće biti ratnih tema. Ne može proći kod Pušenja bez politike. Ne može čovek nikad biti amnestiran od politike pogotovo kad živiš na Balkanu. Bit će na albumu svega, ali više nije sve toliko vezano za ratno Sarajevo, nego za današnje vreme“, najavljuje Sekson za Long Play.

Demo verzije šest od planiranih 12 novih pesama za album u decembru su premijerno predstavljene na koncertu za fanove i prijatelje u Zagrebu.