Pušači počinju snimanje Muzeja revolucije

04.03.2009

Sejo Sexon

Zabranjeno pušenje uoči dolaska za koncert 11. aprila u Domu omladine Beograda najavljuje da će 9. marta u prisustvu pripadnika „sedme sile“ u ljubljanskom klubu Cvetličarna početi snimanje novog albuma „Muzej revolucije“.

Bend frontmena Seje Seksona odabrao je Cvetličarnu kao „mjesto gdje vlada dobri duh rokenrola“, da pred novinarima naprave „upis određenih instrumenata“ za novi album, koji bi trebalo da izađe ove godine.

„Cvetličarna je mjesto u koje kad uđeš, odmah osjetiš da je blizu ‘dobri duh rokenrola’. Osjetili smo njegov dah dok smo nekoliko puta svirali u tom prostoru uz fanatičnu podršku naše publike. Njega osjetiš i u vrhunskom saundu i akustici koja podsjeća na američke ballroom dvorane. Dobri duh rnr-a miriše na pivo i znoj što na rock rudare kao što smo mi djeluje poput indijskih štapića. To je taj poznati miris Cvetličarne. Zato smo se odlučili snimati ovdje jer je to mjesto gdje se osjećamo dobro i sigurno i gdje možemo stvoriti muziku koja vrijedi. Nadamo se da će nam dobri duh r’n’r-a pomoći u tome“, kaže Sejo.

Pored snimanja u Cvetličarni Sejo i drugovi ovde nameravaju da održe i koncert 19. marta.

Zabranjeno pušenje sviraće 11. aprila u Domu omladine Beograda, gdje Sejo najavljuje specijalan poklon za fanove – ekskluzivno preslušavanje nekoliko pesama sa novog albuma „Muzej revolucije“.

„Prije svakog koncerta uvijek se vrti neka muzika, a mi smo se ovaj put odlučili da ljudima priredimo malo iznenađenje, jednu malu prezentaciju. Prije koncerta pustićemo demo snimke i neke već gotove pesme sa našeg novog CD-a koji treba izaći do ljeta i zvaće se ‘Muzej revolucije’. Budući da smo propustili 29. novembar, obećavamo jednu duplu dozu energije, pjesama i svirke“, najavljuje Sekson.

Long Play će uskoro objaviti cene ulaznica i način kupovine.