Proslavite jubilej sa Džinksima u Beogradu!

06.11.2014

Jinx

Zagrebački pop bend Džinks (Jinx), regionalno poznat po hitovima „Tamo gdje je sve po mom“, „Smijem se“, „Da smo se voljeli manje“… dve decenije postojanja proslaviće koncertom 12. decembra u Domu omladine Beograda (DOB).

Pevačica Jaja (Yaya), gitarista Coco Moskito (Mosqito) i ostali Džinks rođendanski koncert u „Amerikani“ DOB-a zamislili su „kao svojevrsnu retrospektivu svih 20 godina, od najranijih dana do danas“.

„Dakako da će tu biti i svi najveći hitovi, ali sigurno će biti i nekih iznenađenja i pjesama koje neko vrijeme nismo izvodili, a pripremili smo ih upravo za ovu godišnjicu. Dođite u Dom omladine i proslavite zajedno s nama naših prvih 20 godina!“, poziva Coco.

Ulaznica za slavljenički koncert Džinksa od danas košta 1.200 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

„Polako smo zašli u godine u kojima nam je fenomenalno da vikendom malo pobjegnemo od kuće, tako da se na bini definitivno osjećamo mlado, pogotovo kad još pogledamo u prvih nekoliko redova publike, tamo izgleda da se baš ništa ne mijenja…“, kaže Coco.

Na slavljeničkoj turneji Džinks su već nastupali u deset dana unapred rasprodatoj „Cvetličarni“ pred 1.500 Ljubljančana, dok su u matičnom Zagrebu na festivalu „Gričevanje“ privukli rekordnih 5.000 posetilaca, dok je još najmanje 1.000 moralo ostalo van prostora u parku Tuškanac iz sigurnosnih razloga!

Džinks su već punili „Amerikanu“ DOB-a prilikom svog prvog samostalnog koncerta u Beogradu 2009. i potom 2012. godine, kao i Studentski kulturni centar 2011. godine.

20 GODINA DŽINKSA

„Mogu reći da sam apsolutno sretan i zadovoljan faktom da smo uspjeli u tome da nam hobi postane posao…“ – Coco Mosquito

Već od osnivanja u Zagrebu početkom 1990-tih Džinks predvođeni pevačicom Yayom (Jadranka Ivaniš) i gitaristom i autorom Coco Moskitom (Goran Muratović) privukli su pažnju kao prvorazredna koncertna atrakcija i eklektičan pop bend debijem „Sextaszy“ (1995) i potom drugim albumom „Second hand“ (1997), sa koga je hit singl „Smijem se“. Treći album „Pompei“ (1999) donosi hitove „Bye Bye Baby Bye“, „Na plaži“ i „Koliko suza za malo sna“, a sa četvrtog „Avantura počinje“ (2001) top liste je poharala pesma „Tamo gdje je sve po mom“. Uprkos postiguntom velikom uspehu band se u proleće 2002. godine ugasio.

„Raspali smo se zbog neslaganja oko toga šta se radi sa bendom i drugih stvari. Imali smo sreću da smo se dosta rano raspali. To ti pruža mogućnost da se relativno mlad iskupiš za greške i kreneš ponovo. U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi“, objašnjava Coco.

Hit singl „Na čemu si ti?“ najavio je povratnički album „Na zapadu“ (2007), a ubrzo stiže i živi album “Jinx Live“ (2008). Poslednji album CD „Diksilend“ izašao je krajem 2010. godine, i sa njega su postali hitovi „Da smo se voljeli manje“, „Čuvaj me , ne daj me“, „Klinci su u redu“…

Kako Coco gleda na prvih dvadeset godina Džinksa?

„Svakako nam je najveće postignuće to što smo eto izdržali jedni druge i sve ono što ovaj ‘posao’ nosi sa sobom i dočekali da slavimo 20 godišnjicu … Naravno da bismo danas 20 godina iskusniji svašta nešto uradili drugačije nego kad smo bili mladi i ludi, ali vjerojatno je dobro da tako nešto nije moguće“.