Prošireno izdanje Rundekove knjige pesama

27.11.2008

Darko Rundek će uoči koncerta sa Cargo orkestrom 17. decembra u beogradskom Sava centru, 7. decembra na Međunarodnom sajmu knjiga u Puli promovisati prošireno izdanje svoje knjige pesama „Duhovi“.

„Pred sedam godina zagrebačko izdavačko poduzeće Durieux izdalo mi je knjigu pesama Duhovi. Na pulskom sajmu knjige pojaviće se njeno novo prošireno izdanje koje ću predstaviti na uobičajenom Doručku s autorom“, kaže Rundek za Long Play.

Knjiga nazvana po „Duhovima“, kultnoj pesmi na kajkavskom narečju o pijanom izletu u Zagorje dvojice prijatelja sa prvog albuma Haustora, donosila je Darkove pesme sa ostalih albuma uticajnog zagrebačkog benda, kao i sa kasnijih samostalnih albuma „Apokalipso“ (1997), „U širokom svijetu“ (2000)… te songove rađene za pozorište, radio-drame ili film i pisanu poeziju. Novo prošireno izdanje uključuje pesme sa albuma „Ruke“ i „MHM A-HA OH YEAH DA-DA“, i dva kratka lirska ciklusa.

Osim predstavljanja proširenog izdanja „Duhova“, Rundek će prethodno 5. decembra u pratećem programu Sajma knjiga u Puli učestvovati sa projektom BetWeen, koji radi sa violinistkinjom Cargo orkestra Isabel.

„BetWeen je duo koji nakon više godina laboratorijskog istraživanja polako izvodimo pred publiku. Taj je projekt još krhak, ali možda tim uzbudljiviji. Radi se o otvorenoj muzičkoj radionici za violinu, gitaru i razne elektroničke procesore, u kojoj se uvijek polazi od nule. Od slušanja. I prati energiju koja raste tu i sad“, kaže Rundek.

U Sava centru u Beogradu 17. decembra Rundek će održati jedan od poslednjih koncerata sa izvornom postavom svog Cargo orkestra. Beograđani će biti privilegovani da uz kupljenu ulaznicu od 1.600 dinara dobiju novi živi album „Live in Dom omladine“, koji potom u Srbiji neće ići u redovnu prodaju, jer je Long Play predvideo to izdanje isključivo kao poklon Darkovoj odanoj publici u Sava centru.

„Nakon sedam godina, prirodno je da neki ljudi krenu zasebnim putem i da se Orkestar promeni. Predstojeći koncert u Beogradu je jedan od poslednjih u izvornom sastavu pa će posetioci dobiti za uspomenu album snimljen uživo u Domu omladine prošle godine. Beogradska publika je izuzetna i to je način da joj se zahvalimo na podršci svo ovo vreme“, najavljuje Rundek.

Pošto je cena od 1.600 dinara istovetna za čitavu veliku dvoranu, ko bude najbrži, njemu najbolja mesta! Ko ne bude dovoljno brz možda uopšte ne dođe do ulaznice i privilegije da dobije CD „Live in Dom omladine“.