Pronađi put sa Rundekom i Šaranom

30.06.2009

Frontmeni Cargo orkestra Darko Rundek i Letu štuka Dino Šaran autori su nekih od pesama na drugom albumu pop pevačice Natali Dizdar „Pronađi put“, nedavno objavljenom u Hrvatskoj za Croatia Records i kuću Agapa.

Dok je Šaran autor tri pesme od kojih je „Stranac“ prvi spot sa albuma, Rundek je Dizdarovoj dao pesmu „Mjesecu je dosadno“, koja već na prvo slušanje odaje prepoznatljiv rukopis svog autora, šefa Cargo orkestra i nekada Haustora.

„Rundek mi je pao na pamet jer sam dosta slušala Haustor. Mi smo njega kontaktirali, poslali neke moje pesme i on nam je poslao jednu baladu za koju sam se jako ‘zakačila’. U toj verziji on svira akustičnu gitaru, i peva promuklim glasom, što mi se vrlo svidelo. Ta mi je pesma jedna od najdražih na albumu“, rekla je Dizdareva zagrebačkom Jutarnjem listu.

Za Zadranku Dizdarovu (24) se prvi put čulo pre neku godinu plasmanom u finale rijaliti šoua televizije Nova Story „SuperNova Music Talents“, a potom je izdala u Hrvatskoj uspešan i hvaljen prvenac „Natali Dizdar“ (2005) sa kog su bili hitovi „Gazio si me“ i „Zamijenit ću te gorim“.