Bajaga zatvara mariborski festival Lent

26.06.2009

Bajaga i Instruktori u okviru slavljeničke turneje povodom 25 godina rada nastupiće 11. jula na zatvaranju najvećeg slovenačkog letnjeg festivala teatra i muzike „Lent“ u Mariboru, gde je beogradski bend rado viđen gost što je pokazalo već nekoliko svirki poslednjih godina (poput 2005. i 2007. godine).

Momčilo Bajagić i drugovi u Mariboru su već održali koncert 29. maja, ali to nije sprečilo organizatore da pozovu Beograđane i na „Lent“ samo mesec i po kasnije, što može poslužiti kao još jedan dokaz izuzetne popularnosti Bajage i Instruktora u Sloveniji.

„Drago nam je da smo se vratili u Maribor, ali smo sada (u maju) ipak bili u drugom hotelu, da ne bi bilo lošeg vibea, jer nas je Bubina smrt veoma pogodila“, kaže Bajaga.

„Lent“ počinje danas (26. jun), a organizatori iz Narodnog doma Maribor najavili su da uprkos ekonomskoj krizi 17. po redu festival neće izgubiti ništa od sjaja prethodnih godina, jer dovode pored Bajage i Instruktora imena kao što su Josipa Lisac, Đorđe Balašević, Solomone Burke i Keziah Jones.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma „Pozitivna geografija“ Bajagu i Instruktore za sada očekuju nastupi 4. jula u Staroj Pazovi, 10. jula u Rovinju, 12. jula u Novom Gradu i 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin). Izvesno je da će Bajaga u novembru održati koncert u Ljubljani, u decembru u Celju, a krajem godine očekuje se i koncert u Beogradu.