Premijera Pekinške patke u Beogradu!

18.05.2010

Pekinška patka

Legendarna pank grupa Pekinška patka posle skoro 30 godina ponovo stiže pred beogradsku publiku 21. maja u Studentskom kulturnom centru povratničkim koncertom koji će imati dodatnu dozu ekskluziviteta premijernim izvođenjem uživo novog singla!

Pekinška patka namerava na koncertu na kome će proslaviti 30 godina čuvenog singla „Bila je tako lijepa“, da obraduje svoje fanove i izvođenjem, pored starih klasika, nove pesme na španskom jeziku!

Na koncertu u bašti SKC-a, ili u slučaju kiše u velikoj sali SKC-a, publika će moći da čuje prvu novu pesmu koju su Novosađani snimili posle 29 godina pauze, odnosno od kultnog albuma „Strah od monotonije“ (1981)!

„Singl će biti kao što smo i najavili jedna kompozicija iz filma ‘Visoke potpetice’ Pedra Almodovara i biće izdat pre našeg prvog koncerta u julsko/avgustovskom periodu preko promoterske kuće Long plej, koja će, zajedno sa nama, odlučiti o njegovom načinu distribucije“, najavljuje basista Marinko Vukmanović.

Pevač Nebojša Šonkić-Čonta kaže da je novi singl Patke njegov „najzahtevniji vokalni doživljaj do sada“.

„Videćete. Jako prijatno iznenađenje. Svi poštovalci singla ‘Bila je tako lijepa’ biće više nego zadovoljni. Poslaćemo Pedru novi singl za uspomenu i nadamo se da će nas pozvati da sviramo negde u Španiji“, kaže Čonta.

U postavi su Čonta, bubnjar Laslo Pihler-Cila (Shital Puri), basista Marinko Vukmanović-Mare i gitarista Zoran Bulatović-Bale. Ta postava snimila je singl „Bila je tako lijepa/Buba rumba“ (1980) kao i kultni album „Strah od monotonije“ (1981).

Ulaznica za koncert 21. maja u bašti SKC-a može se kupiti po ceni od 1.000 dinara na blagajni SKC-a i Doma omladine i na prodajnim mestima Tiketservisa (www.tiketservis.com).