Pekinška patka večeras prži u Beogradu!

21.05.2010

Pekinška patka

Legendarna pank grupa Pekinška patka 29 godina od oproštajnog koncerta na Kalemegdanskoj terasi u petak uveče ponovo će zasvirati u Beogradu, u Studentskom kulturnom centru. Nezaustavljivi Novosaćani će ponovo zaprištiti Beograđanima kako bi zajedno proslavili 30 godina od izlaska kultnog singla „Bila je tako lijepa“!

Sprema se fešta u bašti SKC-a (u slučaju kiše u velikoj sali SKC-a)! Pevač Nebojša Šonkić-Šonta, bubnjar Laslo Pihler, gitarista Zoran Bulatović-Bale i basista Marinko Vukmanović-Mare će istorijski povratnički koncert u Beogradu dodatno začiniti premijernim izvođenjem uživo novog singla!

„To je moj najzahtevniji vokalni doživljaj do sada. Videćete!“, kaže legendarni Šonta i obećava: „Trudićemo se u SKC-u da pržimo pošteno kao nekad. Sad mi se čini da sviramo bolje nego ikad“.

Dovoljno je reći da je nova pesma na španskom jeziku i da potiče iz filma „Visoke potpetice“ Pedra Almodovara! Singl, prvo diskografsko pregnuće Patke još od kultnog albuma „Strah od monotonije“ (1981), trebalo bi da se pojavi od jula posredstvom Long Playa.

Zvaničan početak fešte u SKC-u zakazan je za 20:00. Zagrevanje za glavno jelo počinje uz novosadski bend Distorzija motorne testere, koji šalje kratku i jasnu poruku: „Ajmo svi u Beograd, da pokažemo kako roka Rockcity Novi Sad!“ Drugo predjelo su Čikine bombone (Grandpa Candys), trojica psihobilly kraljeva iz Beograda.

Ulaznica za koncert 21. maja u SKC-u košta 1.000 dinara (ako ih uopšte još ima) na blagajni SKC-a i Doma omladine i na prodajnim mestima Tiketservisa (www.tiketservis.com).