Poslušajte deo Rundekovog koncerta u Domu omladine

17.02.2009

Živi album Darka Rundeka i Cargo orkestra „Live In Dom omladine“ objavljen je u ograničenom tiražu u Srbiji i Hrvatskoj, a ukoliko niste došli do svog primerka, ipak možete uživati u deliću njegove atmosfere na www.darko-rundek.com.

Darko je na svojoj zvaničnoj stranici omogućio da se od 13 pesama preslušaju odlomci pesama „Mhm A-ha Oh Yeah Da-da“, „Put u sumrak“, „Uzalud pitaš“, „Apokalypso“ i „Šal od svile“.

Album je objavio Long Play kao specijalan poklon Darka Rundeka i Cargo orkestra koji je išao uz svaku kupljenu ulaznicu za njihov odlično primljen koncert u beogradskom Sava centru 17. decembra. Zagrebački Menart objavio je album u ograničenom tiražu u Hrvatskoj.

Tokom turneje „Svitanja“ po nekoliko gradova Srbije, Darko i Cargo su svoj drugi živi album snimili na koncertu 23. marta 2007. godine u Domu omladine, na svom poslednjem gostovanju u Beogradu, gde su napunili četiri različita prostora – DOB, Pozorište na Terazijama, Studentski kulturni centar i Dom sindikata.

„Koncert u Domu omladine bio je u sredini turneje i po mnogo čemu najizbalansiraniji. Za razliku od SKC-a u kojem se od publike jedva čuo bend ili Doma sindikata u kojem je falilo sviračkih avantura, publika u Domu omladine bila je sjajna i respektabilna, tako da smo lijepo plovili zajedno“, kaže Rundek.