Letu štuke na Festu

17.02.2009

Film bosanskohercegovačkog režisera Namika Kabila „Čuvari noći“, u kojem se može čuti muzika sarajevskog benda Letu Štuke, publika u Srbiji premijerno može pogledati na FEST-u u Beogradu.

Organizatori 37. Međunarodnog filmskog festivala FEST 09 najavili su da će Kabilovu dramu prikazati u okviru programa „Evropa van Evrope“ 22. februara u Dvorani kulturnog centra od 20:30 i 23. februara u bioskopu Balkan od 12:30.

Uloge igraju Vahid Piralić, Milan Pavlović, Haris Alić, Bekma Lizde-Kurt i Mediha Musliović.

Letu Štuke nedavno su se oglasile spotom za laganu klavirom obojenu baladu „Minute“, rađenu za film „Čuvari noći“. Spot za „Minute“ možete videti na www.letustuke.com.

Frontmen Letu Štuka Dino Šaran prethodno je napisao muziku za Kabilove „Informativne razgovore“ koji su dobili nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji dokumentarni film Sarajevo Film Festivala 2007. godine.

Srpska publika mogla je do sada upoznati Letu Štuke na festivalu Exit 08 i u decembru na koncertu Darka Rundeka i Cargo orkestra u beogradskom Sava centru, gde je specijalni gost bio njihov frontmen Dino Šaran.

Bend očekuju nastupi 20. februara na festivalu Invazia Indoor u zagrebačkom Boćarskom domu, i 21. februara u Multikulturnom centru u Županji.