Pogledajte Satrijanijev novi spot

22.04.2013

Joe Satriani

Legendarni gitarista Džo Satrijani, koga očekujemo na koncertu 24. maja u beogradskom Sava centru, objavio je spot za pesmu A Door Into Summer, koja je ujedno i najava predstojećeg albuma Unstoppable Momentum.

„‘A Door Into Summer’ proslavlja dolazak leta i pustolovina, zabave i odrastanja. To je stvar o mojim uspomenama na srednju školu. Te uspomene traju čitav život i još mi daju dobar osećaj kad leto pristigne“, kaže Satrijani. „Snimanje pesme bliske tvom srcu uvek te nauči nečem novom o samom sebi i daje ti da prigrliš nove muzičke mogućnosti“.

Instrumental kog karakteriše melodičniji pristup sviranju i „podižući“ vajb, Satrijani je najpre planirao da snimi sa svojom supergrupom Chickenfoot – u kojoj su pevač Sammy Hagar i basista Michael Anthony (oba ex Van Halen) i bubnjar Chad Smith (RHCP) – tokom rada na albumu „Chickenfoot III“ (2011).

„Na kraju nismo stigli da poradimo na njoj, pa sam moj mali nebrušeni dijamant stavio u džep za neki drugi put“, objašnjava Satrijani.

Spot „A Door Into Summer“ sadrži prizore sa Skywalker Ranch u SAD gde je Satrijani početkom godine snimao album „Unstoppable Momentum“, predviđen da se pojavi 7. maja.

Gitarski virtuoz Satrijani održaće koncert 24. maja 2013. godine u Sava centru u Beogradu, u organizaciji promoterske ku?e Long Play.

„Zahvaljujem fanovima što su me do sada slušali kako sviram gitaru. Njim sve dugujem i nastojaću da im pružim najbolju moguću svirku sledeći put kad se sretnemo, u maju 2013. godine. Unapred se radujem tome“, poručuje majstor hevi gitare Satrijani.

Ulaznice za koncert Džoa Satrijanija su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cenama 1.800, 2.100, 2.500 i 3.000 dinara.