Divljan i Ljetno kino 7. juna u bašti SKC

24.04.2013

Vlada Divljan

Vlada Divljan i Ljetno kino Big Band prvi će najaviti dolazak leta u Beograd koncertom, odnosno velikom plesnom zabavom 7. juna u bašti Studentskog kulturnog centra.

„Koliko je meni poznato prvi koncert ikad u bašti SKC-a održali su Idoli, mislim u junu 1981. godine, čime je na neki način otvoren taj prostor za koncerte. Drugi put sam tu svirao sa Le Cinema 1986. godine, a sada evo me treći put, opet sa nečim novim“, kaže Divljan.

U bašti SKC-a, beogradska publika moći će prvi put uživo da čuje legendarne hitove Idola i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere u novim, za ples pogodnijim izvedbama Ljetnog kina Big Banda. Lepršavost i mediteranski duh karakterišu svirku Ljetno kino Big banda, zahvaljujući neobičnoj postavci sa akustičnim gitarama, ukuleleom, klarinetom, harmonikom, čelom, perkusijama…i predivnim višeglasnim pevanjem poreklom sa jadranskog ostrva Brač.

„Ljetno kino mi je na prvi pogled čudno izgledalo, ali kad sam ih čuo shvatio sam koliko takva postava ostavlja prostora za vokale, pogotovo što svi momci iz benda jako dobro pevaju. U bašti SKC-a ljude očekuje pre svega pozitivna energija i jedan potpuno novi zvuk, zahvaljujući dobrim muzičarima iz Ljetnog kina Big Banda“, kaže Divljan.

Ulaznice za koncert Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda mogu se od sutra kupiti po ceni od 900 dinara za pojedinačnu, odnosno 1.600 dinara za Kartu za dvoje, preko mreža Eventim, Ticketline i na blagajni SKC-a.