Počela prodaja ulaznica za Koncert godine

23.12.2008

Foto Marko Edge

Ulaznice za veliki, nulti „Koncert godine“, na kome prvi put zajedno sviraju tri velika rok benda iz Beograda i Zagreba – Bajaga i instruktori, Van Gog i Hladno pivo, počela je i za samo 12 konvertibilnih maraka možete doći do svog mesta u banjalučkoj dvorani Borik 28. decembra!

Pored blagajne dvorane Borik, ulaznice se mogu kupiti u Banja Luci u Hard Rock Café-u, na Trgu Krajine i na trgu ispred Galerije umjetnosti.

Banjalučka publika te nedeljne večeri u Boriku imaće jedinstvenu priliku da čuju na istom mestu Bajagu i Instruktore, Van Gog i Hladno pivo, na rok spektaklu o kome će se pričati i koji će definitivno obeležiti kraj 2008. godine. Banjalučku publiku očekuje „nulti“ „Koncert godine“, koji bi od sledeće godine mogao da postane tradicionalni rok festival.

„Čast je biti prvi i učestvovati u stvaranju nečega, a upravo sa Hladnim pivom, Van Gogom i nama započine nulti Koncert godine. Program je dobar jer ga čine bendovi koji su najbolje prolazili u Banja Luci u poslednje vreme. Biće ovo lepa žurka sa puno dobre svirke“, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga za Long Play.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin smatra da su veliki zajednički nastupi, kakav je „Koncert godine“, jedan od modela kako rokenrol scena na ovim prostorima treba da funkcioniše ubuduće.

„Hladno pivo je narodski bend i mislim da je Koncert godine pravi put kako bi rokenrol trebao funkcionirati. Na zadnjim našim koncertima vidio sam ljude od 45 godina sa djecom, klince, bankare, pankere, darkere, hevi metalce…Mislim da su to ljudi otvorena duha i srca koji dolaze na koncerte da se dobro zabavljaju i uživaju u pjesmama“, kaže Mile.

Van Gog su upravo završili snimanje novog albuma koji će se pojaviti sledeće godine, a do tada vođa benda Zvonimir Đukić-Đule najavljuje da bi možda njegov bend, ukoliko ih euforična publika u Banjaluci ponese, mogao odsvirati premijerno i pokoji novi rif.

„Biće ovo spoj rifova, emocija i tekstova, nas i dragih nam kolega. Zaista me raduje što će se tri benda sa gitarskim zvukom naći isto veče, na istoj bini. Postaviti temelj nečemu je svakako izazov i radovali bismo se da Koncert godine pređe u tradiciju pogotovo što je banjalučka publika u pozitivnom smislu vrlo specifična i vrlo okrenuta rokenrol zvuku“, kaže Đule.

„Koncert godine“ koji organizuju Long Play i Title u dvorani Borik 28. decembra počinje od 20.00.