Blok aut sa noževima pozivaju na koncert

22.12.2008

Alternativci Blok aut (Block Out) na svoj koncert 26. decembra u Domu omladine Beograda pozivaju neobičnim plakatom na kome su prikazani članovi benda sa isukanim i uvis podignutim noževima.

Gitarista i vođa „Blok auta“ Nikola Vranjković rekao je agenciji Beta da svako može da taj potez benda shvati kako želi i da značenje plakata „može biti i cirkusko, fašističko, demokratsko, apotekarsko, mesarsko, dakle sve ono što nam rade preko televizije.“

„Toliko mi je odvratno što se trenutno dešava (u zemlji) da mi je ta slika kad sam je video bila fenomenalna. Voleo bih da ima mnogo različitih konotacija. Ko god šta shvati, neka bude u pravu“, kaže Vranjković.

Plakat je nastao tako što je gitarista fotografisao reklamu za jedan restoran u Pragu na kojoj „šest konobara srećni drže noževe u rukama“.

„Pomislio sam na šta bi ličilo kad bi turio naše glavudže na fotografiju. Njih ima šest, a nas je pet u bendu. Zato smo ostavili jednog sa original fotografije. Svi nas pitaju ko nam je taj šesti član, a mi se pravimo blesavi i smejemo se“, kaže Vranjković.

Prema njegovim rečima, ideja je da za svaki sledeći koncert „ko god pošalje bendu što luđu fotografiju“ ima pravo da nakratko postane bar na plakatu šesti član „Blok auta“. Od 1. januara na plakatu će se naći novo lice.