Pjevajmo do zore sa Jurom u Beogradu

26.03.2009

Jura Stublić se nada da će i posle koncerta Filma 27. marta u Domu omladine Beograda (20:30) biti prilike da poneko iz publike ostane sa njim i njegovim momcima za druženje u duhu starog hita „Pjevajmo do zore“.

„Za nas je svaki koncert slavlje. Slavimo i prije, u toku i poslije koncerta! Poslije koncerta ako je neko raspoložen za druženje, sačeka nas i onda budemo ‘do zore’. Mi smo dobri duh rokenrola, naš pristup je hedonistički. Nikad nije gotovo na samom koncertu. Uvijek nam se jave neki lijepi ljudi i djevojke i onda se družimo kasnije s njima nakon koncerta. Jednom sam se tako sjetio razmaknuti rolete, kad ono vani dan! ‘Gle dan! Pa koliko je sati?’ Kažu ’11 sati je budalo’. Znači da je bilo dobro“, kaže Jura.

Osim obećanja da ovaj put neće biti samo najvećih hitova već i nekih ranih pesama Filma koje Beograđani odavno nisu čuli, Jura najavljuje i standardno „poluvrijeme“ u sred koncerta, kada publika može da se malo osvježi i pripremi za finalni deo koncerta.

Vlasnik hitova „Zamisli život“, „Sjećam se prvog poljupca“ i „Mi nismo sami“, kaže da očekuje i ovaj put da će beogradska publika provesti koncert pevajući zajedno sa njim.

„Sviramo poznate pjesme jer publika može sa nama pjevati. Često prestajem sa pjevanjem da bi dao publici priliku da pjeva. Na zadnjem nastupu u Beogradu publika je toliko lijepo pjevala da mi je bio užitak slušati. Zato vrlo često zašutim i pustim ljude da pjevaju. Sviđa mi se to kad lijepo pjevaju. Za kompozitora nema većeg zadovoljstva nego kad to sluša“, kaže Jura.

Ulaznice za koncert Jure Stublića i grupe Filma 27. marta u Domu omladine Beograda mogu se kupiti za samo 1.000 dinara na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa (www.biletservis.co.yu) i Tiketlajna (www.ticketline.co.yu).