Bajaga počinje slavljeničku turneju

26.03.2009

Bajaga

Bajaga i Instruktori doputovali su danas u Toronto odakle 27. marta počinju severnoamerički deo slavljeničke turneje povodom 25 godina benda, koja će obuhvatiti i brojne gradove bivše Jugoslavije i veliki koncert na kraju godine u Beogradu.

Na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“, početak je u dvorani Opera House, jednom od najstarijih koncertnih prostora u Torontu u kojem su svirali i drugi čuveni bendovi poput Roling Stonesa ili Partibrejkersa.

„Raspoloženje u bendu je odlično, da ne kažem slavljeničko i svi jedva čekaju da počnemo sa svirkama, pogotovo što par godina nismo bili u Severnoj Americi. Srešćemo se sa starim prijateljima i poklonićemo publici presek hitova iz 25 godina, sa svih albuma. Ako neko u publici bude imao neku posebnu želju, možda je ispunimo“, kaže Bajaga.

Bend u Kanadi očekuju koncerti u Kalgariju 28. marta u Portuguese Community Centre, u Edmontonu 29. marta u prostoru Italian Cultural Society, 3. aprila u vankuverskom klubu Richards on Richards i u Montrealu u klubu Kola note 9. aprila.

U međuvremenu došlo je do izmene planova za koncerte u SAD, koji su umesto ranije najavljene prve polovine aprila premešteni u drugu polovinu maja. Bajaga i Instruktori sviraće 15. maja u Bostonu, 16. maja u Njujorku, 17. maja u Klivlendu, 22. maja u Finiksu, 23. maja u Los Anđelesu i 24. maja u Čikagu.

Organizator Top Production saopštio je da je zbog velikog interesovanja publike deo turneje u SAD premešten u nove termine i da će uskoro biti proširen za još neke gradove. Kupljene ulaznice važe za koncerte u novim terminima.