Pevač Hladnog piva glumi mesara

24.10.2008

Hladno pivo

Frontmen zagrebačkog rok sastava Hladno pivo Mile Kekin odigrao je ulogu bezosećajnog mesara u novom filmu hrvatskog režisera Vinka Brežana „Nije kraj“, koji je imao bioskopsku premijeru u Srbiji 22. oktobra.

Pre velikog koncerta Hladnog piva 22. novembra u beogradskoj Hali sportova, srpska publika može da vidi Kekina u epizodnoj ulozi u filmu o ljubavi bivšeg hrvatskog snajperiste i srpske porno glumice, koje igraju Ivan Herceg i Nada Žargin. U srpsko-hrvatskoj koprodukciji „Nije kraj“ Kekin ima malu ulogu mesara koji odbija da plati sahranu posmrtnih ostataka rođenog brata poginulog u ratu. „Nek trune tamo gdje je“, kaže u jednoj sceni Kekinov lik, odeven u krvavu mesarsku kecelju, hladnog i bezizražajnog lica.

Brežan govoreći za Long Play izuzetno se pohvalno izražava o glumačkom umeću zagrebačkog rokera, koga je upoznao režirajući dve epizode popularnog hrvatskog sitkoma „Bitange i princeze“ u kome Kekin igra malu ulogu erotomana Saše.

„Uletio sam kao redatelj u Bitange i princeze, imao sam dvije scene sa Miletom i strašno me iznenadilo koliko je on odličan glumac. Prirodno izgovara riječi i reagira, pristupa problemu i sve stvarno radi kao pravi profesionalac. Kada je rađen scenarij za Nije kraj u njemu je bio mesar. Odmah sam znao  „mesar koji mrzi sve“ – Mile Kekin. Divno! Zvao sam ga u film i tu se Mile našao malo u neobranom grožđu, jer to više nije taj lik iz Bitangi i nije stil preglumljivanja kao u seriji, već se mora malo decentno drzati, ali se vrlo dobro snašao. Ja sam super zadovoljan sa njim, on je supertalentiran tip“, kaže Brežan.

Režiser ratne drame „Svedoci“ i komedije „Maršal“ kaže da je osim dve scene prisutne u „Nije kraj“ Kekin odigrao još jednu, koja je u montaži ispala, ali će se pojaviti na DVD izdanju filma.

Kekin i Hladno pivo sa aktuelnim albumom „Knjiga žalbe“ (2006) iza sebe, sviraju 22. novembra u Hali sportova u Beogradu, gde će preneti rođendansku atmosferu sa svog velikog „XXLive“ koncerta održanog povodom 20 godina postojanja benda krajem septembra u rodnom Zagrebu.

Ulaznice za dugoočekivani najveći koncert u Srbiiji trenutno najpopularnijeg hrvatskog rok sastava koštaju samo 800 dinara na prodajnim mestima IPS-a, Tiketservisa i Eventima. Na dan koncerta Hladnog piva 22. novembra ulaznice, ako ih još bude ostalo, koštaće 1.000 dinara.