Masimo kreće na turneju

23.10.2008

Massimo Savić

Hrvatski pop pevač Masimo Savić nastupom 30. oktobra u Rijeci kreće na promotivnu turneju za upravo izašli album „Sunce se ponovo rađa“, koja će krajem godine kulminirati koncertima u nekoliko gradova Srbije i posebno 23. decembra u beogradskom Sava centru.

„Beogradska je publika oduvijek bila otvorena za kvalitetnu svirku i prave emocije, i zato volim taj grad“, kaže Masimo za Long Play povodom svog povratka u Beograd, gde je poslednji put pevao u rasprodatom Sava centru u jesen 2006. godine, kada je nagrađen ovacijama za predstavljanje albuma „Vještina 2“, na kome je kao i na prvoj „Vještini“ (2004) svojim raskošnim glasom obradio ex-Yu pop klasike.

Zagrebački pop pevač se sada vraća na scenu albumom pesama brojnih autora saradnika „Sunce se ponovo rađa“, a posle svirke u riječkom klubu Stereo 30. oktobra, očekuju ga koncerti 31. oktobra u zadarskom Arsenalu, 4. novembra u Akvarijusu u Zagrebu, 15. novembra u Celju, zatim 29. novembra u Splitu, 5. decembra u Lendavi i 9. decembra u Podgorici.

Long Play potom Masima dovodi u Srbiju, gde će osim Beograda tokom decembra pevati i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Vrnjačkoj Banji i Pančevu. Tačni datumi, prostori i cene ulaznica ovih koncerata biće saopšteni uskoro.

Kada je na turneji Masimo kaže da se priprema za nastupe vežbama disanja i da su stvari bez kojih ne može pivo i komad parmezana.

„Najviše se volim voziti u svojoj ševrolet kaptivi, ali volim biti i sa bendom u kombiju“, priznaje muzičar.

Novi album otvara obrada pesme popularnog italijanskog pevača Renata Zera „Traži me“, za koju je stihove radio Arsen Dedić, autor naslovne pesme „Sunce se ponovo rađa“. Album je najavio nedavno spot za laganu ljubavnu baladu protkanu tradicionalnim indijskim instrumentima „Indija“, a donosi i Masimov duet sa Nenom Belanom u pesmi „Zar više nama nas“ koju je napisao bivši voda „Đavola“.

„Naziv „Sunce se ponovo rađa“ definitivno opisuje moje stanje duha. A možemo reći i da ta pjesma inspirira sve koji su radili na albumu, da se vrate pravim vrijednostima i da se sjetimo da ipak sve ovo radimo zbog ljubavi prema glazbi“, ističe Masimo.