Ovacije za Perverzije u Beogradu

19.12.2014

Predstava „Čikaške perverzije“ izvedena je pretpremijerno u četvrtak uveče u ispunjenoj velikoj dvorani Doma omladine Beograda, odakle su Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević ispraćeni višeminutnim gromoglasnim ovacijama.

Premijera 22. decembra i sledeće izvođenje 26. decembra su odavno već rasprodati, a publika će novu priliku da pogleda „Čikaške perverzije“ imati tek nakon božićnih i novogodišnjih praznika 19. januara 2015. godine. Ulaznica košta 1.000 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko mreže Eventim.

Četvoročlana glumačka ekipa, odevena u „glamurozna“ odela rasplesanih disko sedamdesetih, izazivala je salve smeha tokom dvočasovne predstave, koja na pomeren, duhovit i ironičan način govori o ljubavi i seksu, prijateljstvu i problemima u odnosima između muškaraca i žena.

Kao što reče onomad Gagi Jovanović: „Čikaške perverzije su prosto nepromenjive u svojoj biti. To je tema za sva vremena. Takva je i predstava. Uvek će trajati baš zbog toga što se bavi najobičnijim, a u stvari najkomplikovanijim stvarima“.

Tako su beogradske „Perverzije“, rađene po motivima drame Dejvida Memeta „Seksualne perverzije u Čikagu“, oduševljenoj publici u četvrtak otkrile značaj upotrebe maskirnog odela pri vođenju ljubavi ili voza za ljubavni život kralja Faruka, kao i bodovnik za seks na različitim mestima i prevoznim sredstvima.

DOB je većinom ispunila mlađa publika, koja još nije bila stasala tokom izvođenja originalnih „Čikaških perverzija“ 1993-2005. godine, i sada je dobila priliku da overi kultnu hit predstavu. Međutim, primećeno je i dosta starijih fanova „Perverzija“ koji su sa entuzijazmom iskusnih i pravih znalaca pratili njima odavno poznata dešavanja u predstavi.