Džiboni sjajan prve večeri u Sava centru

22.12.2014

Pop kantautor Zlatan Stipišić Džiboni prvi od tri rasprodata “Gibonni Acoustic” koncerta održao je u nedelju uveče u Sava centru, gde je beogradska publika mogla da uživa u veličanstvenoj dvaipočasovnoj muzičkoj čaroliji i maestralnoj vokalnoj izvedbi i svirci.

Naziv “Gibonni Acoustic” pokazao je da ima svoje opravdanje – iako se u dobrom delu večeri čula i električna gitara Džiboni i njegov bend su uspeli da u Sava centru naprave prisnu, intimnu atmosferu sa publikom i pruže u odnosu na prošlogodišnji koncert u Kombank areni, drugačiji, a opet uzbudljiv i emotivno izuzetno snažan doživljaj.

Tome je doprineo i sjajan izbor gostiju sa kojima je Džiboni nakupio godine i godine saradnje. Već u uvodnoj fazi koncerta, za klavirom je bio Matija Dedić, a Džiboni je krenuo uraganski hitovima iz kategorije najvećih. Gotovo svi su poustajali čim su se začuli prvi taktovi pesme “Činim pravu stvar”, usledio je “Mirakul”, a kad se tako počne posle su uzalud svi pozivi publici da sedne.

“Veliki mi je kompliment što su tri dvorane pune mojih prijatelja… Da je večeras pola dvorane puno, ja bih bio presretan. Tri su pune – super, a moglo je biti pet. Ali mi smo tu da guštamo. Da bude ovaj trenutak, kad odemo poslije doma, da znamo da se ne bi ni sa kim mijenjao u životu”, ispovedao se Džiboni.

Kako je i najavio, pričao je dosta, i pri tom uvek uspevao da bude duhovit, romantičan ili na neki drugi način zanimljiv.

Novo druženje sa Džibonijem i bendom na istom mestu zakazano je već za večeras (ponedeljak, 22. decembar, 20.30), dok je treći koncert 27. decembra. Karata više nema u prodaji.