Ovacije već na početku za Kolju i Grobovlasnike!

22.03.2015

Kolja i „Grobovlasnici“ u subotu uveče još pre prvog odsviranog tona pozdravljeni su stojećim ovacijama beogradske publike u punom Domu sindikata! Uzbudljiv i gotovo neverovatan početni prizor zvanično prvog koncerta u karijeri pevača, gitariste i autora Nikole Pejakovića Kolje i njegovog benda „Grobovlasnici“.

Da će publika sa oduševljenjem propratiti ceo koncert bilo je jasno čim su se svetla ugasila. Nastup je protekao u potpuno euforičnoj atmosferi, a egzaltirana publika je dobar deo dvočasovne svirke ispratila na nogama.

Umeli su prisutni da prepoznaju i osete jedinstvenost Koljine muzičke pojave, kao i majstorstva gitariste Voje Aralice, bubnjara Dekija Momčilovića, klavijaturiste Ivana Aleksijevića Pančevca, basiste Nikole Usanovića i Dade Gajića, koji je svirao akustičnu gitaru.

Sve je počelo uz My Pussy Belongs To Daddy, temu iz davne 1957. kao intro, a retro atmosferu su upotpunjavale lampe koje su osvetljavale scenu. Kolja i „Grobovlasnici“ su, od pesama koje se nalaze na Pejakovićeva tri albuma, za početak zasvirali crnohumornu temu sa prvog – Da li da venem ili zrim.

Nije Nikola širio mnogo priču, ali jeste svoje dobro raspoloženje i vidljivo zadovoljstvo prizorom pune sale. Uz Mladoženju se prihvatio i usne harmonike, a onda nas je odveo u Maršala Birjuzova 8. Ubrzo je na red došla i opštepoznata Udade se ti za konja.

„Samo da ne riknem do kraja“, ponesen emocijama je izustio Kolja i sa kolegama nastavio putem koji je, ispostavilo se, njegovim najvećim obožavaocima i te kako dobro poznat – Moram biti jak, I kad umrem…

Specijalan pozdrav dobili su Banjaluka, Bratunac i Trebinje, a ka srećnim fanovima u publici poletela su i dva diska sa Nikolinim potpisom.

B. J. Blues je publika, praktično, sama počela, a nedugo zatim posebno upečatljivo je bilo izvođenje čuvenog hita Rajko, uz prigušeno svetlo. Ubrzo je, međutim, sve ponovo razdrmao Disko smrad, a u takvoj atmosferi najveći fanovi su uspeli čak i na binu nakratko da se popnu.

„Večeras smo ispunili san, uz vašu pomoć“, iz srca je rekao Pejaković koji je, za kraj, sa „Grobovlasnicima“ ispunio želju onih što su dugo skandirali Užički heroin. Pošto su se, uz utro Ciao Bambina svetla upalila, bilo je jasno da će nastup proteći, baš kao što je najavljivano, bez bisa.

Kolja i „Grobovlasnici“ nesvakidašnje emotivno i upečatljivo debitovali su uživo na pozornici. Sada, kad je led probijen na takav način, realno je očekivati nove koncertne uspehe.