Peti Arsenal: S.A.R.S. Elemental, Kolja, Artan Lili, LTJ Bukem…

26.03.2015

Arsenal Fest

Ovogodišnji „Arsenal fest“ biće održan 25, 26. i 27. juna u Kragujevcu, simbolično na pet bina, a prvih pet poznatih izvođača su „S.A.R.S.“, „Elemental“, „Kolja i Grobovlasnici“, „Artan Lili“, kao i britanski di-džej LTJ Bukem sa MC Staminom.

Festival se tradicionalno održava u srcu Kragujevca, u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, fabrici oružja iz 19. veka gde se nalazi Glavna bina (Mejn stejdž).

Nedaleko odatle je živopisna Zastavina bašta i Garden stejdž, dok je Eksploziv stejdž, smešten u čaurnici, objektu iz 19. veka gde je snimana serija Titanik – krvi čelik.

„S.A.R.S.“ je kao trenutno jedan od regionalno najpopularnijih bendova „pokorio“ Dom sportova u Zagrebu i Halu sportova u Beogradu, a na „Arsenal“ dolaze pošto su nedavno objavili novi album Proleće, najavljen singlom Ljubomora.

„Naša publika je od sedam do 77 godine, nema pravila. Bude tu nakinđurenih klinki u štiklicama, a bude i pankera, metalaca… Ko god oseti nešto u našim pesmama taj dođe. Ljudi iz različitih subkultura vole ‘S.A.R.S.'“, kaže frontmen Žarko Kovačević.

Britanska dramendbejs super zvezda, di-džej i producent, čuveni LTJ Bukem, dolazi na „Arsenal“ zajedno sa MC Staminom.

Stamina je multitalentovani izvođač, koji sa lakoćom kombinuje ulogu vokala, voditelja i Em-Sija i poseduje specifično „masivno“ prisustvo na bini. Nastupao je širom sveta uz imena kakva su Šaj Ef-Iks, di-džej Marki, di-džej Fu i Džangl Dramer i drugima.