Kolja i Grobovlasnici u subotu premijerno u Beogradu

20.03.2015

Kolja i Grobovlasnici

Kultni kantautor Nikola Pejaković-Kolja i njegov prateći bend Grobovlasnici održaći prvi zvanični koncert u karijeri u subotu (21. mart 20:30) u Domu sindikata u Beogradu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Na premijeri u Beogradu publika, koja je već imala prilike čuti na CD-u kako Pejaković peva andergraund hitove kao „Sjeo sam za švedski sto“, „B.J. Blues“, „Eto, udade se ti za konja“ i „Moram biti jak“, biće verujemo iznenađena Koljinim umećem sviranja gitare. Od uticaja ističe Erika Kleptona, Džonija Gitar Votsona, Frenka Zapu, Ričija Blekmora…

„Iz faze u fazu sam plivao zahvaljujući onima koje sam slušao. Najveći uticaj izvršili su na mene i moje shvatanje pesme i harmonije izvršili Bitlsi. Ja sam muzički nepismen, ne znam note i samo konstruisanje pesama, harmonija, sklopovi, sve to sam počeo da učim od Bitlsa, onda Zape, Slaj Stouna, pa sve do Vins Gila i da ne nabrajam dalje“, kaže Pejaković.

U Domu sindikata uz Kolju će biti Grobovlasnici, odnosno „respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni“ – gitarista Voja Aralica, bubnjar Deki Momčilović, klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac, basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić.

„Sviraćemo dvadesetak pesama, i kraj. Želimo da damo sve u tih dva sata. Nema bisa, nema razvlačenja u nedogled. To je naš prvi susret sa ljudima koji žele da nas čuju i dobiće ono što su čekali sve ove godine“, najavljuje Pejaković.

Ulaznica za koncert Kolje i Grobovlasnika košta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

Poznat kao glumac i režiser, ali pre svega scenarista („Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Vratiće se rode“), Pejaković je uporedo na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom „Mama, nemoj plakati“ (2002), koji je snimio pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta. Usledio je podjednako provokativni drugi album „Kolja“ (2009), a potom romantično intonirani i „pročišćujući“ treći „Grobovlasnici“ (2013).