Određeni koncertni prostori Bajagine američke turneje

16.03.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori slavljeničku turneju povodom 25 godina benda krajem marta počinju nizom nastupa u Severnoj Americi, za koje su do sredine aprila konačno određeni vrlo zanimljivi prostori poput „Operske kuće“ (Opera House) u Torontu ili teatra Henri Fonda u Holivudu.

Na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“, Momčila Bajagića i drugove najpre očekuje svirka 27. marta u jednoj od najstarijih dvorana Toronta – Opera House, koja je otvorena kao vodvilj pozorište ravno pre jednog veka 1909. godine, a u međuvremenu je postalo prestižan koncertni prostor.

„Tu smo već ranije svirali i Opera House je fenomenalan prostor, mnogo lepo staro pozorište za 1.500 ljudi u centru Toronta. Tu su bili i Rolling Stones, Partibrejkersi i mnogi naši bendovi“, kaže Bajaga.

U Kanadi slede koncerti u Kalgariju 28. marta u Portuguese Community Centre, a zatim u Edmontonu 29. marta u prostoru Italian Cultural Society, zaključno sa nastupom 3. aprila u vankuverskom klubu Richards on Richards.

„Drago mi je što u Severnoj Americi počinjemo turneju kojom obeležavamo jubilej, pošto smo tu poslednji put bili pre tri-četiri godine. To je deset koncerata u deset velikih gradova, od kojih jedino ranije nismo bili u Montrealu. Poklonićemo publici presek hitova iz 25 godina, sa svih albuma“, najavljuje Bajaga.

Turneja se već sledeći dan 4. aprila seli u udaljenu i sunčanu Kaliforniju, ili bolje reći u holivudski Theater Henry Fonda sa 1.300 mesta, gde tih nedelja nastupaju i Tricky i Travis.

U nedelju 5. aprila Bajaga i Instruktori sviraju u Finiksu u Arizoni u Hurricane Bay Night Club, posle čega ih očekuje nekoliko dana zasluženog odmora, koji će Bajaga po svemu sudeći ipak provesti radno.

„Amerika mi je uvek bila inspiracija kad sam radio albume. Iako već imam gomilu demo snimaka mislim da ću još puno da napravim novih tamo. To je ipak gomila utisaka za 15 dana koliko smo tamo. Nosim mali lap top u kom već imam gomilu muzike i sa njim mogu da radim bilo gde. Dovoljne su mi slušalice, gitara i kompjuter i slobodni dani između koncerata“, očekuje šef Instruktora.

U finišu turneje Bajagu i Instruktore čeka premijeran nastup u Montrealu u klubu Kola note 9. aprila, zatim 10. aprila u Hanging Gardens Hall u Čikagu, 11. aprila u bostonskom klubu Silver Fox i na kraju 12. aprila u Njujorku u još neodređenom prostoru.

„Nakon turneje po Severnoj Americi vraćamo se ovde za još neke svirke i da radimo album. Voleo bih da nam album izađe na jesen i da uradimo do kraja godine koncert u Beogradu, da na lep način proslavimo 25 godina karijere“, kaže Bajaga.

Ulaznice za Toronto, Kalgari, Edmonton i Vankuver koštaju u pretprodaji 40 dolara, a ako ih bude na dan koncerta 45 dolara. Na ostatku turneje ulaznice su 35, odnosno 40 dolara. Više informacija o prodajnim mestima ulaznica za koncerte severnoameričke turneji Bajage i Instruktora možete naći na www.topproduction.com.