Long Play tim prisluškivača odjavio je 2020. godinu sa tri jako zanimljive i lepe pesme sa njenog kraja, zahvaljujući Prelepom Mišketu, Loli Aralici i Zimzelenu. Kovidom-19 zaključana 2020. bila je bar bogata novim i zanimljivim izdanjima i izvođačima, a nadamo se da će muzički gledano, a i u svakom drugom smislu, 2021. godina biti – prelepa. Stoga, bacimo se na slušanje…

Prelepi Miške i Šećeri polako ali sigurno hrle ka milionskim pregledima na Jutjubu (biće istinski za razliku od nekih) sa “Godina je stara iza nas”, a usuđujemo se reći da pesma Jakše Milića (muzika) i Đoke Granate (stihovi) ima sve preduslove da postane obavezni ukras budućih proslava Novih godina. Ako je bila zamišljena kao zezancija, pesma uglavnom omašuje, ali zato zaozbiljno budi uspomene na (kvalitetne) narodnjake osamdesetih i devedesetih, gađa u srce prepoznavanjem u stihovima i setom tako hvata za dušu… Što se tiče Dnevnjakovog i pride Miloša Milakovića Ćiće, njemu jasna poruka – druže ti si Car, genije za komiku i glumu, a tek što si rođen za mikrofon! Zato – pevaj.

Mlada kantautorka Lola Aralica pleni prvim singlom u karijeri “Poslednji ples”, ženski finim komadom popa koji poletno nosi u refrenu, i obećava da ćemo tek igrati uz njenu muziku, nadamo se već tokom 2021. godine. Aranžmanski “Ples” je upakovao Voja Aralica (producent Bajage, Čole, Kuste, ElOrga, Van Goga i pre svih Kolje), ali ovde je, čini se, forma proistekla iz same sadržine, kako uostalom i treba biti.

 

Dok se gitara prepoznatljivo, već viđeno, vrti u krug, stihovi ređaju nejasne slike u prvom javnom ukazivanju Zimzelena. Ali ovde je zapravo naglasak na hipnotično narastajućem ugođaju i doživljaju pesme, u kojoj na kraju sve postaje “fantastično jasno”? Nema veze i ako ne, pošto po završeku pesme u ušima ostaje da odzvanja ono “fantastično, jasno jeeeeee…”