Long Play prisluškivanja: Manjifiko, Šerbedžija, Odvojena stvarnost

13.01.2021

Vintidž edišn Long Play prisluškivanja ove nedelje: zahvaljujući Manjifiku, Radetu Šerbedžiji i Odvojenoj stvarnosti na neki način vraćamo se u bolju prošlost.

Svetski a naš Slovenac Manjo (Magnifico) osvrnuo se na svoj stari hit „Halo gospodična“, pretvorivši ga u pravu malu vintidž bluzrok odsviranu radost, u kojoj refren „Manjifiko je peder“ ponovo zvuči samozajebantski sjajno.

Lepo je čuti kad neko obradi s merom i oda poštovanje nekoj od bitnih autorskih stvari sa početaka jugoslovenskog rokenrola. „Grad“ legendarne Grupe 202, sa kraja šezdesetih, bio je i ostao pravi mali pop dragulj Drage Mlinareca, inače tvorca i „Osmijeha“ i „Uvijek kad ostanem sam“, a ovo je fino podsećanje na sjaj starih dobrih vremena.

„Dosta“ po nazivu, stavu, trajanju od ispod dva minuta i energetskom otpanjivanju savršeno otelotvoruje pank, toliko čak da zvuči kao da je pesma snimljena 1977. godine i samo ju je sad neko objavio. Odvojena stvarnost je doduše spot izbacila ima nešto jače od godinu dana, ali je pesma aktuelna pošto se istoimeni album „Dosta!“ pojavio sad pred Novu godinu. A i fino citira „Kreni prema meni“ Partibrejkersa. Pa onda i vi krenite ka Odvojenoj stvarnosti.