Long Play Vam svima želi srećniju i berićetniju 2021. godinu!

30.12.2020

Promoterska kuća Long Play svima Vama, prijateljima, rodbini, saradnicima i ljudima dobre volje gde god bili, želi daleko srećniju i berićetniju 2021. godinu, sa puno zdravlja, sreće i veselja – sve naravno uz dobru muziku! Preteška 2020. godina je konačno za nama. Pandemija Kovid-19 bukvalno je izmakla tlo pod nogama čitavoj muzičkoj industriji u svetu. Ali ne damo se, borimo se dalje!

U nemogućim uslovima tokom 2020. godine uspeli smo da objavimo na CD-u dvostruki EP Rundeka i Ekipe „Brisani prostor“ (sa Menartom), a digitalno drugi album alternativnog benda Dingospo Dali „O nečemu lepom“ i mini album Neozbiljnih pesimista „Sve pred lice pravde“. Nikola Pejaković Kolja izdao je singl „Meksikanac“, Kruševac geto „Arsenal Fest“, Čovek bez sluha (ČBS) „Zip Line“, dok je Irena Blagojević sa „Milo moje“ i „Jutros mi je ruža procvetala“ najavila novi album „Pero“ za januar 2021. godine.

Posebno treba izdvojiti izlazak singla i spota U škripcu „Kao u boji (Alternative Version 2020)“, čime smo obeležili 40 godina od osnivanja kultne beogradske grupe i 60. rođendan njihovog frontmena Milana Delčića Delče (1960-2011).

Koncertnu godinu smo počeli jako, sa rasprodatim Đorđem Balaševićem u kragujevačkoj SBB hali „Jezero“,  Josipom Lisac u punom Sava centru i Jurom Stublićem i Filmom u Domu omladine Beograda… a onda je sve stalo. Uspeli smo nekim čudom da u oktobru, u smanjenom kapacitetu, organizujemo tri koncerta Amire Medunjanin u beogradskoj Kombank dvorani. I to je bilo to.

Arsenal Fest 10 umesto da doživi svoje najjače dosadašnje izdanje, usled vanredne zdravstvene situacije u Kragujevcu, održan je u julu uživo online bez publike. Veliko hvala na učešću Amiri Medunjanin, Nikoli Vranjkoviću, Lei Dobričić, ČBS-u, KBO!, Kanda Kodži i Nebojši, Kendiju i Kruševac getu.

Muzička scena regiona tokom 2020. godine zbog Kovid-19 ostala je bez mnogih dragih i značajnih muzičara i muzičkih poslenika, a Arsenal je izgubio Mikicu Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača festivala, basistu ČBS i Veselih osamdesetih, promotera i delatnika Doma omladine Kragujevac. Mikica nas je zadužio sve svojom dobrotom i ogromnim srcem. Bez njega će biti neverovatno teško, ali moramo naći načina kako da mu se odužimo i dostojanstveno kroz Arsenal očuvamo uspomenu na njega.

Arsenal Fest 2021 biće održan 24, 25. i 26. juna u Kragujevcu, a potvrđeni su svetski značajni alternativni bend Placebo, visokoenergetska džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, balkan-ska-pank-rege ekstravaganca Dubioza kolektiv (koja proslavlja deset godina od nastupa na prvom Arsenalu 2011.), pionir Balkan Beat-a Džajkovski (Djaikovski) i prvi put u Srbiji, svetski čuveni virtuoz gitare Yngwie Malmsteen. Biće toga još…

Očekuju nas tokom 2021. godine legendarni Pixies 31. avgusta na beogradskom stadionu Tašmajdan, trip-hop legenda Tricky 15. oktobra u DOB-u, veliki Zdravko Čolić 19. juna u Kragujevcu i Neno Belan & Fiumens sa pesmama Đavola 21. i 22. marta u DOB-u. Ostaje nam i da odredimo nove datume za In Flames u Beogradu, Parni valjak u Novom Sadu, Juru Stublića i Film u DOB-u, Nipplepeople u Beogradu i Novom Sadu.

Ogromnu zahvalnost Long Play duguje publici sa kupljenim ulaznicama za odložene koncerte. Znamo koliko danas znači svaki dinar, i koliko su ljudi razočarani što se odlaže susret sa njima dragim izvođačima. Ali proći će i ova pošast, pa se tokom 2021. godine konačno vidimo na nekom od naših koncerata.