Novi album Pušača na godišnjicu Oktobarske revolucije

25.08.2009

Dani piva

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona poručuje fanovima u Srbiji da je 28. avgust pravi trenutak za svirku i uživanje na „Danima piva“ u Zrenjaninu, a novembar i godišnjica Oktobarske revolucije možda vreme za objavljivanje novog albuma „Muzej revolucije“.

Pred nastup Zabranjenog pušenja u petak na glavnoj festivalskoj pozornici na zrenjaninskom Žitnom trgu (23:00), Sejo otkriva neka razmišljanja benda o mogućem datumu izlaska novog albuma:

„Album će se zvati po pesmi ‘Muzej revolucije’, i onda smo mislili da bi možda bilo logično kada bismo simbolično uzeli 7. novembar i dan Okobarske revolucije kao datum objavljivanja. Vidjećemo“, kaže Sekson.

Proslava Crvenog oktobra u novembru? Ne, nije novopečeni profesor istorije Sekson pobrkao lončiće. Oktobarska revolucija u Rusiji desila se 25. oktobra 1917. godine po starom, odnosno 7. novembra po novom kalendaru, koji je i danas u upotrebi.

Albumu bi trebalo prema ranijim najavama da prethodi singl „Modni guru“, za koji Sejo kaže da govori koliko su „ljudi postali istraumirani i izgubljeni u svim tim modnim diktatima, trendsetingu, in and out filozofiji“. Uz to album bi kao bonus trebao doneti i „Čuva Bog želju svog“ navijačku pesmu posvećenu fudbalskom klubu Željeznicar iz Sarajeva.

„Čuva Bog želju svog’ je slogan ‘Manijaka’, Željinih navijača. Pesma je ljubavna o momku koji obećava curi da neće više biti tifoz, da će malo više vremena posvetiti njoj. Međutim onda se seti da je sutradan derbi i sva njegova obećanja padaju u vodu“, kaže Sekson.

Treće večeri festivala muzike i piva „Dani piva“ u Zrenjaninu 28. avgusta posle Instant karme, Eve Braun i Orthodox Celts kao nosilac programa nastupa Zabranjeno pušenje, čiji članovi tim povodom poručuju: „Uvek je dobro spojiti ugodno sa korisnim“.