Partibrejkersi na početku Dana piva

26.08.2009

Dani piva

Veliko ime srpskog rokenrola Partibrejkers nastupaju večeras na otvaranju „Dana piva“, što će biti njihovo prvo pojavljivanje nakon skoro dvije godine pred publikom u Zrenjaninu, gradu koji je poslednjih godina postao njihova baza.

U svom Zrenjaninu Brejkersi su poslednji put svirali 13. januara prošle godine na Žitnom trgu, gde će ponovo izaći večeras i zasvirati posle 22:30 i svečanog otvaranja „Dana piva“.

„Muzika je slavljenje života. Naše pesme su razgovori sa ljudima koji dolaze na koncert. Pomogli smo možda nekim ljudima da se upoznaju na našim koncertima, da se zbliže. To je to. Rif, bubanj, bas. To je naša igra, to je njen glavni princip. Nema potrebe da eksperimentišemo“, kaže pevač Zoran Kostić-Cane.

Muzički program festivala na Žitnom trgu počinje ipak nešto ranije od 20:00 kada će svirati bendovi Raskršće i vlasnici prošlodecenijskih hitova „Volim što smo hladni“ i „Sanjam je“ zrenjaninski Kanal tvid koji se vratio na scenu prošlogodišnjim albumom „Propeleri tame“ (PGP RTS).

Posle njih nastupa nekadašnji frontmen kultnih novosadskih Lave Hunters i učesnik rijalitija „Veliki brat VIP“ Milan Mumin sa pratećim Undercover Maniacs. U Zrenjaninu promovišće nedavno objavljeni album „Asthma Sky“, ali i po svom običaju beskompromisnom i žestokom svirkom podsetiti na stare hitove Love Hunters.

Mumin se priseća da su „nekad davno“ Love Hunters nastupali na „Danima piva“ i objašnjava zašto sada treba doći od 26. do 30. avgusta u Zrenjanin.

„Zbog toga što je festival prožaran događajima po principu ‘za svakog ponešto’. Ja na prvom mestu volim lepo druženje i zujanje sa šanka na šank, sa štanda na štand, sa bine na binu. I to se ispostavi uvek kao lepo i ugodno druženje sa ljudima, gde se ostane do kasno u noć“, kaže Mumin.