Bajaga i Instruktori sviraju u Bojčinskoj šumi

24.08.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori zasviraće 29. avgusta u Bojčinskoj šumi nedaleko od Surčina, a taj nastup poslužiće kao svojevrsna uvertira u veliku koncertnu proslavu četvrt veka benda planiranu za kraj godine u Beogradu.

Na turneji povodom 25 godina od prvenca „Pozitivna geografija“ (1984), bend Momčila Bajagića održaće u subotu (19.30) besplatan koncert za posetioce manifestacije „Bojčinsko kulturno leto“.

U izuzetno lepom okruženju šume Bojčin nedaleko od Surčina nalazi se Letnja pozornica na kojoj program „Bojčinskog kulturnog leta“ može iz amfiteatarskog gledališta pratiti oko 800 posetilaca sa natkrivenih mesta za sedenje, odnosno sa oko 3.000 mesta za stajanje sa popločanog prostora.

„U Bojčinu se nalazi najlepša letnja pozornica u Srbiji! Bajaga je rekao da mu se mnogo dopala scena. Zahvalni smo mu što će nastupiti kod nas jer je jedna od najvećih naših zvezda uz Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića“, kaže Vojislav Janošević predsednik opštine Surčin, koja organizuje „Bojčinsko kulturno leto“.

Manifestaciju je 2. maja otvorio ministar kulture Nebojša Bradić i do sada su u Bojčinu subotom i nedeljom nastupali tamburaška legenda Zvonko Bogdan, Garavi sokak, bluzeri Zona B, operska pevačica Jadranka Jovanović i drugi, uz brojne predstave i ostale programe.

„Bojčinsko kulturno leto“ traje do 27. septembra, a umesto ulaznica posetioci mogu ako žele uplatiti 50 i više dinara u znak podrške njenim programima, pozivom na broj telefonski 0900 505 005, odnosno uplatom na tekući račun 840-744151843-84 poziv na broj 97 17-124.

Pored Letnje pozornice u Bojčinu se nalazi etno restoran, trim staza sa svlačionicama i kupatilima, prostori za jahanje konja i vožnju fijakerom, ili za sportske aktivnosti. Nedaleko je i čuveni manastir Fenek.

Iz Beograda se autobusima 601 i 75 stiže do naselja Ledine, a odatle 605 vozi do Bojčina. Automobilom se iz Beograda do šume Bojčin stiže za oko pola sata do 45 minuta.