Neno Belan ličnost dana!

16.02.2009

Beogradski dnevni list Alo proglasio je u ponedeljak Nenu Belana za „Ličnost dana“ pošto je sa svojim Fiumens „uspeo sedmu godinu za redom da oduševi Beograćane na tradicionalnom koncertu za Dan zaljubljenih“!

I drugi srpski mediji hvalospevima opisuju koncert nekadašnjeg vođe kultnih Djavola 14. februara u prepunom Domu omladine Beograda. Tako Pres ističe da je pred oko 1.000 posetilaca bio „Neno Belan na bis“, dok portal www.mtsmondo.com kaže da je priređena „Rok galama za Beograd“.

„Belan već tradicionalno pravi dobru atmosferu na Dan zaljubljenih. Burnim aplauzom je pozdravljen njegov izlazak na scenu, a onda su salom odjeknuli zvuci pesme ‘Ja još čujem zvuke ulice’. Zaljubljeni parovi tiskali su se na parteru i balkonu. Između poljubaca prolamao se samo vrisak upućen na melodije poznatih pesama. Kada je na red došla pesma ‘Zar više nema nas’ umesto Masima Savića, mikrofona se latio bubnjar koji mu je bio odlična zamena“, opisuje Blic.

Novinska agencija Beta je izvestila da su Belan i Fiumens iz Doma omladine posle dva i po časa emocijama nabijene svirke i dva bisa, ispraćeni ovacijama.

Belan je izveo najveće hitove svog nekadašnjeg benda Đavoli poput „Dugo toplo ljeto“, „Stojin na kantunu“, „Pričaj mi“ ili „Dok tebe ljubim“, ali je posebno bio iznenađen što je beogradska publika podjednako dobro prihvatila i nekoliko pesama sa njegovog poslednjeg samostalnog albuma „Rijeka snova“ (2007).

„Nisam ovo očekivao“, rekao je pomalo zbunjeni Belan pošto je oko 1.000 ljudi u prepunoj dvorani DOB-a sa uzvicima oduševljenja pozdravljalo „Rijeku snova“, „Galeba“, „Srce od leda“ i posebno „Divojku sa juga“.

Portal www.nadlanu.com navodi da je koncert Belana i Fiumens u Beogradu 14. februara „jedna lepa tradicija, događaj bez kog bi taj dan bio nekako okrnjen za skoro tri sata uživanja“.

„Publika ni posle 2 sata i 15 minuta nije pomišljala da napusti salu, dva bisa su bila već spremna. Prvo ? ‘Cestom preko Zagore’ i ‘Dok tebe ljubim’, pa posle nove kratke pauze i frenetičnog dozivanja, ‘Čuvaj me, pazi me’ i, simbolično, ‘Ovo je kraj’. Srca su bila puna, biće i za godinu dana kad ih ponovo vidimo“, predviđa portal.