Mumin: Dani piva pravo mesto za zujanje

21.08.2009

Dani piva

Novosadski roker Milan Mumin sa svojim bendom Undercover Maniacs nastupom 26. avgusta na prvoj večeri „Dana piva“ u Zrenjaninu promovisaće nedavno objavljeni album „Asthma Sky“, ali i po svom običaju beskompromisnom i žestokom svirkom podsetiti na stare hitove nekadašnjeg benda Love Hunters.

Nedavni učesnik rijaliti šoua „Veliki brat VIP“, Mumin nastupa u sredu posle 20:00 na glavnoj festivalskoj pozornici na zrenjaninskom Žitnom trgu, neposredno pre zvaničnog otvaranja 24. po redu „Dana piva“ i potom nastupa Partibrejkersa. Sve svirke na festivalu u besplatne.

„Sviraćemo dosta pesama sa novog albuma, ali i opus Hunters hitova – ‘I’d Rather Be Your Fool’, ‘Kamikaze’ ili ‘There’…ubacili smo sa prvog albuma Love Hunters-a, što dugo, dugo nismo svirali, ‘Shoulder of the Woman’. Znači miksano stari hitovi i nove pesme“, najavljuje Mumin.

Love Hunters su se početkom devedesetih pojavili kao jedan od najpopularnijih rok sastava i najzanimljivijih pojava, imajući u vidu da su snimali na engleskom jeziku a ipak u Srbiji kod publike i kritike odlično prihvaćene albume „Everclassic“ (1994), „Oh, Evolution“ (1995), „Donau“ (1996) i „Harley Krishna“ (2001).

Bend je ostao upamćen po čvrstim rokerskim svirkama, a Muminov običaj da nastupa go do pojasa pojačavao je utisak da se radi o ljudima koji ne znaju za kompromis i svaki put idu do kraja. Ipak, pre nekoliko godina bend je prestao sa radom, a Mumin se obreo u SAD.

Prošle godine vratio se u oči domaće javnosti nastupom na Exit-u, dvonedeljnom učešćem u „Velikom bratu“ i konačno objavljivanjem albuma „Asthma Sky“ za City Records. Pred svoj prvi samostalni nastup na „Danima piva“ Mumin se priseća da su „nekad davno“ Love Hunters nastupali ovde i objašnjava zašto sada treba doći od 26. do 30. avgusta u Zrenjanin.

„Zbog toga što je festival prošaran događajima po principu ‘za svakog ponešto’. Ja na prvom mestu volim lepo druženje i zujanje sa šanka na šank, sa štanda na štand, sa bine na binu. I to se ispostavi uvek kao lepo i ugodno druženje sa ljudima, gde se ostane do kasno u noć“, kaže Mumin.