„Modni guru“ najavljuje novo Zabranjeno pušenje

08.01.2009

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje planira da u februaru objavi singl „Modni guru“ kao najavu novog albuma koji bi pod radnim nazivom „Muzej revolucije“ trebalo da se pojavi u toku ove godine.

„‘Modni guru’ je pjesma o ovim našim modnim guruima, o ljudima što vole da diktiraju modu“, otkriva za Long Play vođa Pušača Sejo Sekson.

Novi album, koji nasleđuje regionalno uspešno dvostruko CD izdanje „Hodi da ti čiko nešto da“ (2006), trebalo bi da ima 12 pesama, a Sekson kaže da neće biti više toliko izražena ratna tematika kao do sada.

„Ne kažem da neće biti politike, već da neće biti ratnih tema, neće biti poslijeratne izgradnje. Ne može proći kod Pušenja bez politike. Ne može čovjek nikad biti amnestiran do politike pogotovo kad živiš na Balkanu. Biće na albumu svega, ali više nije sve toliko vezano za ratno Sarajevo, nego za današnje vrijeme“, ističe Sejo.

Demo snimke šest novih pesama Zabranjeno pušenje je premijerno predstavilo na koncertu za fanove i prijatelje benda 14. decembra u zagrebačkom klubu „KSET“. Rad na devetom studijskom albumu počeo je mesec dana pre toga, a nastavlja se od januara.

„Naziv ‘Muzej revolucije’ je po jednoj pjesmi koja će biti na CD-u. To je još uvijek radni naslov, još uvijek nije zvaničan, ali eto moguće da bude taj. Nije loš, svima se sviđa“, zaključuje Sekson.