Mediji: Rundek i Cargo trijumfalno u Beogradu

18.12.2008

Srpski mediji jednoglasno ocenjuju da je na koncertu 17. decembra Darko Rundek uz pomoć svog Cargo orkestra uspeo da stvori retko viđeno dobro raspoloženje i euforiju publike u rasprodatom beogradskom Sava centru.

Blic navodi da je Rundek kao „jedan od najznačajnijih ex yu rok muzičara“ oduševio „više od pet hiljada ljudi“ nastupom u Sava centru gde su „prisutni uzvikivali Rundekovo ime, skakali, vrištali, tapšali u ritmu, pevali“.

„Niko ni jednog trenutka nije sedeo, a čak su stajali i po stepeništu. Nakon više od dva sata izvrsne svirke, pozdravio se sa publikom, ali ga je masa ovacijama dva puta vratila na bis. Za sam kraj otpevao je pesme ‘Čejna’ i ‘Šal od svile'“, ističe Blic.

Internet portal www.mtsmondo.com kaže da je „kojim slučajem nastupila ‘apokalipsa'“ i da je ovo zaista bila poslednja Rundekova svirka sa Kargo orkestrom u Beogradu, bila bi prava šteta, jer publika koju imaju mogla bi da im potraje još milion godina!

„Osmočlani bend, uključujući i sjajnog VJ-a, virtuozno je izvodio red nežnih, red živahnih numera iz raznih perioda Rundekovog stvaralaštva, pokušavajući da stiša i apsorbuje raspoloženje i oduševljenje publike, na ivici euforije. Bez uspeha, ona se prelivala na binu, sa nje vraćala i obuzimala i najumornije, pa i kroz samog Rundeka uticala u njegov fenomenalni vokal“, ocenjuje Mondo uz završni poklič „Bravo Darko, bravo Kargo, bravo Beograde!“

„Ovacije Rundeku“, naslovljavaju svoj izveštaj Večernje novosti koje podsećaju da su se za koncert tražile karte više, ali i pogrešno zaključuju da je to bio „možda i poslednji koncert Rundeka i Kargo orkestra u sadašnjem sastavu pred beogradskom publikom“.

“ ‘Ista slika’, ‘Sejmeni’, ‘Uzalud pitaš’, ‘Čejn’ i druge poznate numere nekadašnjeg Haustora, iako malo muzički preuređene za Kargo orkestar, nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Publika je bila u transu, plesalo se do same bine. Devojke, mladići i ljudi svih generacija nisu ‘držala’ sedišta i teško je setiti se kada je poslednji put Sava centar ‘doživeo’ ovakvu atmosferu“, primećuje list.

„Rundek oduševio Beograđane“, navodi Kurir dok ističe da je „nekrunisani kralj eklektike Rundek i njegov vrhunski Kargo orkestar zapalio krcatu dvoranu Sava centra“.

„Beograđani su Rundeka dočekali gromovitim aplauzom. Već pri prvoj pesmi, čuvenoj ‘Eni’ mogao se osetiti sav naboj emocija“, primećuje tabloid.

Ugledni dnevnik Politika uvrstio se u malobrojne medije koji nisu shvatili šta se dešava napisavši da je u sredu održan „Poslednji nastup Rundeka i Kargo orkestra“.

„Pres je postupio zbunjujuće. Izvestili su sa konferencije za novinare na kojoj je Rundek uoči koncerta objasnio da nema ništa od raspada Karga, da bi list zatim u izveštaju iz Sava centra naveo da je to bio ‘poslednji nastup u sadašnjem sastavu grupe’.“

„Koncert je održan u euforičnoj atmosferi, a poslednje pesme na bis bili su legendarni hitovi Haustora ‘Čejn’ i ‘Šal od svile'“, piše Pres.

Hvalospevima se pridružio i bosanskohercegovački muzički portal www.glas.ba uz sledeće rečenice:

„Album Darka Rundeka i Cargo orkestra ‘Live u Domu omladine’ sniman je prošle godine, a prvu je promociju imao sinoć u beogradskom Sava centru. Već s prvim minutama koncerta postalo je još jasnije zašto je Rundek upravo Beograd izabrao za prvi live album s Cargo orkestrom i zašto je onda i premijerno predstavljanje tog izdanja moralo biti u glavnom gradu Srbije – jednostavno, jer tu obožavaju njegove pesme i beogradska publika pravi atmosferu kakvu bi poželele i najveće svetske zvezde. Fraza ‘koncert za pamćenje’ postala je već otrcana, ali kako opisati više od dva sata svirke ispunjene zajedničkim pevanjem s publikom od prve do zadnje pesme, ples bez prestanka, ovacije pre i posle svake numere?“