Massimovo „Sunce se ponovo rađa“

23.09.2008

Massimo Savić

Novi album Masima Savića „Sunce se ponovo rađa“ izlazi 29. septembra u Hrvatskoj za Aquarius Records i Srbiji za Multimedia Records. Album bi u to vreme trebalo da izađe u Bosni i Hercegovini preko Hayat production-a i Sloveniji preko Dallas Records-a.

Nakon uspešnih albuma „Vještina“ (2004) i „Vještina 2“ (2006) sa obradama ex-Yu pop klasika, zagrebački pop pevač se vraća na scenu sa albumom autorskih pesama i jednom obradom, za koji kaže da je najbolje otpevao u 25 godina karijere.

„Sunce se ponovo rađa“ najavio je nedavno spot za pesmu „Indija“, laganu ljubavnu baladu protkanu tradicionalnim indijskim instrumentima. Album otvara obrada pesme popularnog italijanskog pevača Renata Zera „Traži me“, za koju je stihove radio Arsen Dedić, autor naslovne pesme „Sunce se ponovo rađa“.

Album sadrži i Masimov duet sa Nenom Belanom u pesmi „Zar više nama nas“ koju je napisao bivši vođa „Đavola“. Masimo i Belan su pesmu izveli u avgustu na „Večerima dalmatinske šansone“ u Šibeniku, gde su osvojili drugu nagradu publike.

Na albumu Masimo izvodi i pesme Jana Plestenjaka, Lee Dekleve, Kaliopi, Ines Prayo, svoje supruge Eni Kondić i drugih.

Za pesmu „Iluzionist“ tekst su napisali Šerić i Kondićeva, a Masimo se pobrinuo za muziku, koju je obogatio svojim prisustvom gitarista i svetski poznat svirač tradicionalnog ži?čanog instrumenta lutnje Edin Karamazov. Reč je o biografskoj pesmi koja govori o odnosu Masima i njegove ćerke Mirne.

Aquarius Records najavljuje da će se u Hrvatskoj pored regularnog CD izdanja „Sunce se ponovo rađa“ pojaviti i njegov CD-DVD „limited edition“, koji sadrži dodatne dve pesme – „O mladom studentu i udanoj ženi“ Zorana Predina i klasik Đorđa Balaševića „Život je more“, kao i video snimak Masimovog nastupa u zagrabačkom pozorištu „Gavela“ 2006.godine.