Let 3 izdaju koncertni DVD ove jeseni

24.09.2008

Arsenal fest

Hrvatski alternativci Let 3 planiraju ove jeseni objavljivanje prvog koncertnog DVD-ija radnog naziva „Živa pička“ na kome je zabeležen njihov istorijski nastup 16. jula prošle godine u klubu „Hartera“ u rodnoj Rijeci.

„Želimo DVD napraviti da bude proizvod koji će zbilja biti raskošan, luksuzan i primamljiv tako da ga svako poželi imati. Bio je to naš veliki koncert, na kome smo na neki način obilježili 20 godina rada. Koncert je bio zbilja meni i svima u bendu jedan od najdražih u cijeloj karijeri. Bio je nabijen emocijom, a produkcijski na najvišem nivou za ove naše prostore“, kaže pevač Zoran Prodanović-Prlja.

Za nastup u prostoru bivše fabrike papira „Hartera“, riječki alternativci su bili pozvali mnoštvo gostiju, od zborova, plesača, pratećih muzičara poput duvača i perkusionista, do brejk densera i živih zmija.

„Imali smo konja sa hvataljkama, vješala i 3D projekcije, dakle čudesa potpuna. Poslije sam slušao komentare poput: ‘Gledao sam svašta ali na ovakvom koncertu još nisam bio’. Sve će se to lijepo vidjeti na DVD-iju. Bez lažne skromnosti to je bio zbilja ‘top’ koncert“, kaže Prlja.

Basista Damir Martinović-Mrle ističe da se posle živog albuma „Živi kurac“ (1996) naziv DVD-ija nametnuo sam po sebi – „Živa pička“.

DVD je radio znameniti hrvatski režiser spotova Radislav Jovanov-Gonzo, koji je između pesama odsviranih na koncertu ubacivao brojne dokumentarne snimke dogodovština članova Let 3 sa nastupa, iza scene ili na putovanjima u kombiju.