Masimo u novoj emisiji HRT-a

30.12.2008

Massimo Savić

Masimo Savić biće jedan od učesnika nove zabavno-muzičke emisije „Evergreen Fest Show“ koja kreće na Hrvatskoj televiziji od subote 3. januara.

U emisiji vrsni hrvatski pevači obrađuju najveće hitove od pedesetih godina do današnjih dana, a na kraju svake raspevane subotnje večeri bira se najbolja pesma koja ide u veliko finale.

„Tu se takmiče pesme. Dakle, biraće se najbolja hrvatska pesma od 1950-ih godina pa naovamo. Svaka emisija će obraditi jednu ili pola dekade i onda će se kroz tjedan glasati za pesmu. To nije Pjevajmo sa zvijedama gdje pevači rade sa amaterima, plus ispadaju, to je emisija gde su zamolili profesionalce da otpjevaju pesme da ljudi mogu glasati za njih“, kaže Masimo za Long Play.

Kada je u pitanju pesme koje će on izvesti, Masimo otkriva da će tu „biti svašta, od Moderato cantabile pa nadalje“.

Masimo je 27. decembra koncertom u niškom Domu vojske zaključio ovogodišnju turneju po Srbiji na kojoj je novi album „Sunce se ponovo rađa“ promovisao i 23. decembra u beogradskom Sava centru i 26. decembra kragujevačkoj dvorani Šumadija.

Koncert u Nišu ostaće upamćen po nestancima struje koji nisu sprečili Masima i bend da pruže Nišlijama još jedno nezaboravno veče.

Nastup je kasnio pola sata usled prvog nestanka struje, a kada je pred kraj usledio hit „Sjaj u tami“ Dom vojske je opet utonuo u mrak.

To nije sprečilo bubnjara Marka Lazarića i perkusionistu Borisa Popova da sviraju, a Masimo je osvetljen jedino blicevima i mobilnim telefonima igrao u ritmu.

Pauza je ovog puta trajala samo 10-ak minuta i koncert je ponovo mogao normalno da bude nastavljen uz „Zar više nema nas“, „Moja Ljubica“, „Zagrli me“…