Masimo peva Sinatru u aprilu

10.12.2008

Massimo Savić

Masimo Savić na gostovanju u Podgorici otkrio je konačno datum, 27. april, kada će u zagrebačkoj dvorani Lisinski održati koncert „Massimo pjeva Sinatru“, na kome će na engleskom jeziku otpevati brojne klasike Frenka Sinatre.

„To je nešto što se priprema oko šest godina. Nastupiću sa Big bendom HRT-a. Moja ideja je da se Lisinski pretvori u ulicu, recimo Čikaga 50-ih godina – plinske lampe, kafići i ja koji pričam Sinatrinu priču“, rekao je Masimo na konferenciji za novinare 9. decembra u Podgorici pred uspešan koncert iste večeri u rasprodatoj sali „Budo Tomanović“.

Zagrebački pevač, koga na turneji na prostoru bivše Jugoslavije u korist novog albuma „Sunce se ponovo rađa“ očekuje veliki koncert 23. decembra u beogradskom Sava centru, rekao je da je do sada pevao na desetak fenomenalnih koncerata i da je „već navikao da nastupi budu rasprodati“.

„Primjenjujemo staru metodu: puno raditi, puno probati, vraćati se u garažu, muzicirati toliko da čak i kompleksni aranžmani koje sviramo zvuče vrlo jednostavno. To je plod moje diktature proleterijata. Putujem sa bendom, ne volim da se odvajam od svojih ljudi, uvijek tražim maksimum. Koliko god da im se da oni su uvijek potplaćeni jer su najbolji u Hrvatskoj i šire. Volim da kažem da imam najbolji bend na svijetu“, rekao je Masimo crnogorskim novinarima.

Novi album „Sunce se ponovo rađa“ mnogi su dočekali na noć, jer Masimo kaže da je vladalo mišljenje posle dva albuma obrada „Vještina“ i „Vještina 2“ vladalo mišljenje da će u tom stilu nastaviti karijeru.

„Kad neko napravi dva albuma obrada, pomisle da će to raditi cijeli život. Ipak, znao sam da imam fantastičan album u rukama jer smo dugo, dugo radili, premišljali šta i kako da napravimo. Bio je sedam nedjelja najprodavaniji u Hrvatskoj, što se meni nikada nije desilo, a kada se toliko traži, znači da se nešto kvalitetno ima u rukama. Pošto nemam vremena da pišem, ja naručim tekstopiscu pesmu o onome o čemu bih voleo da pevam, kao što je bilo sa „Iluzionistom“. Aljosa Šerić (iz benda Ramirez) mi je dao nekoliko kompozicija, a ja sam odabrao tri. Jedna od njih, „Tri slike“ opisuje odnos oca i ćerke. U tome sam se potpuno pronašao. Saradnja sa Arsenom Dedićem je počela u vrijeme kada je on bio teško bolestan, a ja sam veoma srećan što smo postali i prijatelji. Kada sam pored njega čutim, slušam i uvijek nešto naučim. Napisao je pesmu „Sunce se ponovo rađa“ i odmah sam znao da ćemo tako nazvati album“, rekao je Masimo.

Razgovarajući sa novinarima u Podgorici Savić se dotakao i sudbine svog kolege i suseda, nedavno preminulog pop pevača Dina Dvornika: „Živeli smo u istom kvartu, ali se u poslednje vreme nismo često družili jer sam ja bio prezaposlen, a on se angažirao oko snimanja poslednjeg albuma. Ipak, vidjelo se da je loše, da nešto nije u redu. Pogledajte samo spot ‘Hipnotiziran’ i sve će vam biti jasno. Jednostavno, kamermanu je neprijatno da ga snima, vidi se da bi najradije izbjegao to lice koje već odavalo da je jednom nogom na drugoj strani. Njegova smrt nije bila veliko iznenađenje, ali jeste užasan šok. Žao mi je što ga nema. Upozoravao sam ga, ali se nije razvijao. Bio je neko ko je eksplodirao u 80-im, nosio je svoje godine ali one nisu odavale ozbiljnog čoveka, bio je klinac, iako je trebalo da smiri. Porez se mora platiti, to je to“, rekao je pevač.

Masimo će svojim vanserijskim glasovnim veštinama predstaviti novi album „Sunce se ponovo rađa“ na koncertu 23. decembra u beogradskom Sava centru u organizaciji Long Play-a, za koji su karte u prodaji su po cenama od 1.000, 1.300 i 1.600 dinara na blagajni Sava centra i prodajnim mestima Biletservisa, Tiketlajna, Tiketservisa i Eventima.