Magija Masima Savića u Nišu

29.12.2008

Massimo Savić

Masimo Savić na turneji povodom novog albuma „Sunce se ponovo rađa“ održao je 27. decembra uspešan koncert u Domu vojske u Nišu, koji internet muzički magazin www.balkanrock.com opisuje jednom rečju – magija!

U nastavku donosimo izveštaj Balkanrokovog novinara Miloša Najdanovića:

U 20 sati i 30 minuta sve je bilo spremno da koncert počne tačno na vreme, ali je iznenadni nestanak struje primorao prisutne da čekaju još pola sata da se na bini pojavi zvezda večeri. Kada se struja vratila i svetla ponovo upalila, niškoj publici predstavio se Masimo Savić pesmom „Bilo gdje“.

„Dobra večer Niš,“ rekao je Masimo i dodao „Idemo sad jednu od mog starog prijatelja Jure“. Time je najavljena pesma grupe Film „Mi Nismo Sami“. Za predstavljanje naslovne numere sa albuma „Sunce se ponovo rađa“ dovoljno je bilo reći da ju je napisao Arsen Dedić i publika je prihvatila glasnim aplauzima. U ovom uvodnom delu, za zagrevanje publike, odlično je poslužila i Azrina „Gracija“ a posle nje još jedna nova numera „Ljubav“ za koju je Masimo ishvalio njenog autora Šerića.

„Ali kada su u pitanju tekstovi onda je pravi genije za to Arsen“ i još jedna Dedićeva numera sa novog albuma – „Traži me“. Publika je bila oduševljena izvođenjem Dragojevićeve pesme „Stine“ uz koju su prisutni u sali i pevali. Posle jednog laganijeg bloka, Masimo i njegov bend podigli su tempo pesama ne bi li maksimalno oraspoložili publiku.

Tako su usledile „Da mogu“, „Iluzionist“, „Odjednom ti“, „Samo za tvoje oči“ i „Indija“. Masimo koji ima glas i stav Dejvida Bouvija, seo je na stolicu ispred mikrofona i najavio pesmu „Loše vino“ rečima „oda jednom lošem alkoholu“. Ovde je Masimova genijalnost da interpretira tuđe delo došla do izražaja, a nastavila se sa puno emocija uz pesmu „Stranac u noći“.

Masimo je otišao sa bine, a njegov prateći bend je krenuo sa instrumentalom koji se pretopio u numeru „Sjaj u tami“. Ova pesma je odlično poslužila za predstavljanje muzičara koji su pratili Masima. Tako su nišlije upoznale Alena Spadu (električna gitara), Aleksandra Ismajlovskog (klavijature), Luku Veselinovića (bas gitara) i Željka Romca (akustična gitara) kada je predstavljanje prekinuo još jedan nestanak struje.

To nije sprečilo bubnjara Marka Lazarića i perkusionistu Borisa Popova da sviraju, a Masimo je osvetljen jedino blicevima i mobilnim telefonima igrao u ritmu koji su zadavali bubnjari. Pauza je ovog puta trajala samo 10ak minuta i koncert je ponovo mogao normalno da bude nastavljen. Završili su numeru „Sjaj u tami“ i počeli „Zar više nema nas“. Publika je ustala i igrala uz bluz rok pesmu „Moja Ljubica“ i „Zagrli me“.

Usledio je kratak bis, a kada su muzičari i Masimo ponovo bili spremni za nastavak, odsvirali su „Bacila je sve niz rijeku“ i „Zamisli život u ritmu muzike za ples“.

Još jednom je Masimo napravio pauzu a posle se našao sam na sceni sa Željkom. „Ova pesma je biografska, o odnosu između mene i moje ćerke“, time je pevač predstavio baladu „Tri slike“ koja je bila savršen kraj ove magične večeri.

Spisak pesama:

 1. Bilo gdje
 2. Mi nismo sami
 3. Sunce se ponovo rađa
 4. Gracija
 5. Razlog
 6. Ljubav
 7. Traži me
 8. Stine
 9. Da mogu
 10. Iluzionist
 11. Odjednom ti
 12. Samo za tvoje oči
 13. Indija
 14. Loše vino
 15. Stranac u Noći
 16. Sjaj u tami
 17. Zar više nema nas
 18. Moja Ljubica
 19. Zagrli me
 20. Bacila je sve niz rijeku
 21. Zamisli život u ritmu muzike za ples
 22. Tri slike