Koncert godine postaje tradicionalni rok festival!

29.12.2008

Hladno pivo

Prognoze Bajage, Čuleta Van Goga i Mileta iz Hladnog piva da će njihov „Koncert godine“ u Banja Luci održan u nedelju uveče biti „stvaranje istorije“, „više od koncerta“ i „prava fešta u pravo vrijeme“ – ispunile su se preko svakog očekivanja!

Preko pet hiljada fanova rok zvuka iz čitavog regiona sjatilo se u banjalučku dvoranu Borik 28. decembra da čuje najveće hitove tri velika benda iz Beograda Bajage i Instruktora i Van Goga, i zagrebačkog Hladnog piva.

Njihovu prvu zajedničku svirku, na „nultom“ Koncertu godine u krcatom Boriku, pored Banjalučana pratili su i brojni ljubitelji rokenrola iz čitave Bosne i Hercegovine, Makarske, Zagreba, Novog Sada, Beograda…

Kolika je bila pomama za „Koncertom godine“ svedoči prisustvo tapkaroša, prvi put u Banja Luci u poslednjih 20 godina, koji su za ulaznicu koji je koštala 12 konvertibilnih maraka u jednom trenutku tražili i neverovatnih 100 evra!

Koncert je oko 20.00 otvorio banjalučki bend Balkan Express, usledilo je superraspoloženo Hladno pivo, zatim kao i uvek žestoki Van Gog i na kraju sjajni Bajaga i Instruktori. Treba li posebno naglašavati da je svaki bend ispraćen iz Borika gromoglasnim ovacijama publike svih starosnih dobi?

Koncert je završen oko 1.30 na jedini mogući način – starim Bajaginim hitom „Samo nam je ljubav potrebna“ kada su se Instruktorima na bini pridružili i Van Gog.

Na kraju ipak stižu najbolje vesti. Šef Long Play-a Zoran Vulović najavljuje – „Koncert godine“ postaje tradicionalan rok festival!

„Definitivno iduće godine biće novog Koncerta godine, koji postaje tradicionalni rok festival! Trudićemo se da i dalje stvarno budemo na nivou ovogodišnjeg nultog Koncerta godine, koji je u poslednjih 12 meseci imao najjači ex-Yu line up,“ kaže Vulović.