Long Play prisluškivanja: Crni dani CERN-a, Baobab, Sana Garić

19.08.2020

Promoterska kuća Long Play u iščekivanju da konačno krenu koncerti i festivali svakodnevno vredno osluškuje šta se dešava na regionalnoj muzičkoj sceni, na kojoj brojni izvođači koriste višak vremena za boravak u studiju. Ove nedelje izabrali smo nekoliko singlova koji su nam se zakačili za uvo, a verujemo da bi se mogli dopasti i vama.

Na novom albumu „Prazninama“ bend neobičnog imena oslobađa se od okova telesnosti samrtnim, tmurnim i teškim „Krilima“. Crni dani CERN-a kažu u saopštenju da pesma govori „o želji za metafizičkim krilima“. Njeno ostvarivanje pomaže savršeno sadejstvo stihova i muzike.

Neuzvraćena ljubavna pesma koja, premda akustično svedena, snažno odjekuje i zvoni sa novog EP-a „Sloboda neće doći sama“. Njen tvorac, pevač i gitarista Mišo Petrović gubitničkim stihovima, u malo reči i svakodnevnih slika, objasnio je suštinu neuzvraćene ljubavi, majstorski pretvorivši tugu, skoro neprimetno, u (lažnu) sreću.

U očekivanju njenog novog EP-a, Sana Garić nam je prvo ponudila „Deo sebe“, što u prevodu znači fin, lepršav, razoružavajuć komad elektro popa zaronjenog u osamdesete, kakvih je inače bio pun njen prvenac „Svet za nas“ (2016). Potencijalni retro letnji hit.