Poslušajte dve Tomine pesme koje Kolja voli

19.08.2020

Muzičar Nikola Pejaković Kolja izdvojio je dve pesme koje voli od legendarnog kantautora narodne muzika Tome Zdravkovića – „Noćas mi srce pati“ i „Što je to u meni“.

„Toma je, baš zato što smo ga osećali kao svoga, kao nekog bliskog, nekog ko nas razume i shvata, bio veliki tip. Njegove pesme su njegov život, on ga je živeo onako kako je znao i umeo, bio je i ostao – naš čovek. Njegove mane su i naše, njegova bol je i naša. Iako nije bio verujući čovek, dobro je znao da je centar svega – srce, a ne mozak, da se istina čita dušom, a ne očima, da dobra pesma udara u stomak, a ne u uši“, rekao je Kolja.

U intervjuu Večenjim novostima povodom filma o Zdravkoviću, koji se trenutno snima po scenariju kog je pisao sa rediteljem Draganom Bjelogrlićem, Kolja je  ocenio da je kao ličnost „Toma je bio ranjen životom, tuga koju je pevao morala je odnekud da dođe“.

„S druge strane, on je bio običan čovek, sa svim manama i vrlinama jednog pevača narodne muzike, boema, ljubavnika, muža, oca, kockara i velikog kompozitora. Na prve taktove njegovih pesama, mi znamo da je to on. Ne treba ni da gukne, mi već znamo da je to Tomina pesma“, smatra Kolja.