Live Nation očekuje na leto veće muzičke događaje

09.11.2020

Predsednik Lajv nejšna (Live Nation) Majkl (Michael) Rapino u novobjavljenom kvartalnom finansijskom izveštaju naveo je da u toj kompaniji i dalje očekuju da će veći muzički događaji biti održavani tokom leta 2021. godine.

Rapino smatra da će se tačan trenutak za povratak velikim događajima razlikovati od regiona do regiona, i da u tom smislu organizatori trebaju ostati prilagodljivi, dok po pitanju bezbednosti posetilaca na muzičkim događajima ohrabruje napredak tehnologije testiranja, tretmana i vakcinacije.

„Naša prodaja i istraživanja pokazuju da će kod fanova postojati potražnja (za koncertima) kada kucne čas. Povrat ulaznica za odložene događaje ostaje nizak, jer je globalno 83 posto fanova zadržalo ulaznice. Naše skorašnje globalno istraživanje pokazuje da 95 posto fanova namerava da se vrati živim muzičkim događajima kada restrikcije budu skinute, što je najveća tačka poverenja od kada je počela pandemija“, kaže Rapino.

Prema njegovim rečima, prodaja ulaznica za letnje festivale 2021. godine je snažna – najveći američki festival elektronske muzike EDC Las Vegas 2021 rasprodat je za manje od 24 časa sa većim kapacitetom od prošlogodišnjeg, a prodaja ide bolje u odnosu na prošlu godinu i za Reading, Creamfields i Isle of Wight u Velikoj Britaniji.

Live Nation Entertainment Reports Third Quarter 2020 Results