Letu štuke konačno u Beogradu!

18.03.2009

Sarajevski rok sastav Letu štuke konačno će održati dugoočekivani prvi koncert u Beogradu 10. aprila u Domu omladine! Beograđane očekuje „Sarajevski vikend“ u velikoj sali DOB-a pošto posle Letu štuka ovde 11. aprila svira i legendarno Zabranjeno pušenje.

„Daćemo sve od sebe. Čujem da tu već imamo dovoljno publike da možemo napraviti dobar koncert. Beograd je najveći grad na teritoriji bivše Jugoslavije, a gde je veliki grad tu su i kriteriji viši. Postoji mala trema u bendu, ali mislim da će biti super jer je to dobra publika i prilično fleksibilna“, kaže frontmen Dino Šaran.

U prvom susretu sa beogradskom publikom Letu štuke nameravaju, obećava Dino, da isporuče „sat i po a možda i više“ energije sa regionalno uspešnih albuma „Letu Štuke“ (2005) i „Proteini i ugljikohidrati“ (2008), sa kojih su spotovi poput „Tesle“, „Pere Papacodera“ ili „Sunca“ u kojem uz Dina kao gost peva Darko Rundek.

Upravo je decembarski koncert Rundeka i Cargo orkestra u Sava centru poslužio da se gostovanjem Dine Šarana u izvođenju na bis dueta „Sunce“ predstave na neki način Letu štuke i opipa puls beogradske publike pred dolazak benda u punom sastavu.

„Mene su ljudi posle Sava centra dosta zvali. Privatno imam nekih prijatelja iz javnog života, poput Sergeja Trifunovića i Šike Todorovića i njima se jako sviđa naš rad. Javlja nam se i dosta fanova preko fejsbuka. Kolika nam je publika u Beogradu za sad ne znam. Vidjećemo u Domu omladine 10. aprila“, optimističan je Dino.

Ulaznice po ceni od 800 dinara uskoro će se naći u prodaji.