Divljan autor muzike za novi film režisera Sedam i po

17.03.2009

Vlada Divljan

Vlada Divljan nedavno je završio rad na muzici za „Čekaj me ja sigurno neću doći“, novi film režisera „Sedam i po“ Miroslava Momčilovića.

„To je vrlo zanimljiv ljubavni film o odnosima nekolicine parova čiji se životi prepliću. Dobar je i dubok film. Muzika je instrumentalna i prilično minimalistična, sa akustičnim gitarama i malo elektronike“, kaže Divljan.

Posle muzike za „Sedam i po“ (2006), Divljan nastavlja saradnju sa Momčilovićem u njegovoj novoj filmskoj priči o životu stanovnika Novog Beograda „Čekaj me ja sigurno neću doći“ čija se premijera očekuje ove godine. U filmu igraju Milica Mihajlović, Vanja Ejdus, Miša Samolov, Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Mirjana Karanović i drugi.

Divljan je počeo da radi filmsku muziku pod firmom VIS Idoli za „Šest dana juna“ (1985). Uradio je jedan od tri dela kultnog omnibusa „Kako je propao rokenrol“ (1989). Karijeru kompozitora muzike u domaćoj kinematografiji nastavio je saradnjom sa Srđanom Gojkovićem-Giletom u „Crnom bombarderu“ (1991) i posebno muzikom za „Tri palme za dve bitange i ribicu“ (1998).

Gitarista otkriva da za sada nema nameru da svoj filmski opus obelodani na nekoj kompilaciji.

„Nisam nešto mnogo razmišljao o tome. Planiram da jedanput u tu svrhu napravim malo ozbiljniji sajt. Imao sam gomilu snimaka, i najviše mi je žao što sam imao snimke muzike za film ‘Šest dana juna’, još pola sata sigurno nekih zanimljivih tema, a to sam uspeo da zagubim seleći se s jednog kontinenta na drugi. Sve teme koje sam radio su mi razbacane po kontinentima. Imam i dalje u Australiji neke stvari koje mi stoje“, priznaje Divljan.