Let 3 večeras u pratnji doktora u Beogradu

23.04.2009

Let 3

Kontroverzni i provokativni Let 3, pored brojnih đakonija sa kojima dolaze u Beograd, nameravaju da se većeras (21:00) na binu velike sale Doma omladine popnu u pratnji – doktora!

Fanovi benda nemaju razloga za brigu. Doktor nije tu jer se, ne daj Bože, vratila upala pluća koja je pre nekoliko meseci nakratko izbacila iz akcije pevača Zorana Prodanovića-Prlju.

„Biće naš doktor koji provjerava opće stanje našeg organizma. Brine se o tome da uvježba naš crijevni sustav, da u svakom trenutku možemo ispaliti određen broj čepova iz guzice“, objašnjava basista Damir Martinović-Mrle.

Šira javnost je inače pomenutog doktora Let 3 imala priliku upoznati nedavno, kada su sa njim Prlja i Mrle gostovali u danas već kultnom izdanju izuzeno gledane emisije HRT-a „Nedeljom u 2“. Voditelj Aleksandar Stanković je tada emisiju naprasno prekinuo između ostalog nezadovoljan pokušajem Mrleta i Prlje da uz pomoć doktora pred tv kamerama ispale Čepove iz stražnjica.

Mrle kaže da mu i danas nije jasno zašto je Stanković bio iznenađen performansom, koji je odavno na repertoaru Let 3.

„Unazad se 20 godina bavimo jednim načinom umjetničkog izražavanja i sad su se neke stvari poklopile, tako da su se Stanković i slični medijski ljudi zainteresirali za naše nastupe. Mi u biti cijelo vrijeme ne radimo ništa neoubičajeno, samo smo tada došli to uraditi kod Stankovića“, objašnjava Mrle.

O tome kako će izgledati koncert Let 3 u Beogradu, Mrle kaže da odgovor ne treba gledati u DVD „Živa p**ka“, koji bend promoviše u Domu omladine.

„Nećemo ponoviti šou sa DVD-ija. To bi bilo možda i malo smiješno da ponavljamo. Sad smo napravili ponovo neke kostime koji podsjećaju na neke koje smo ranije nosili, ali smo ih malo unaprijedili. Dodali smo malo glamura i neke elemente koje na DVD-iju nismo izvodili. Razradili smo šou malo drugačije“, kaže Mrle.

Let 3 sviraju u Domu omladine 23. aprila, a ulaznice od 1.000 dinara se mogu kupiti na blagajni DOB-a, kao i na prodajnim me stima Biletservisa i Tiketlajna.