Let 3 na Bir festu

24.06.2009

Let 3

Let 3 se posle aprilskog muzičko-scenskog spektakla u Domu omladine vraćaju u Beograd 15. avgusta za novu šok terapiju za srpsku publiku nastupom na festivalu muzike i piva „Beer Fest“ na Ušću.

„Radimo jako puno koncerata ovog leta, a svaki naš nastup je, da tako kažem, specijalan i nezaboravan, i obavezno mu treba prisustvovati. Ti veliki festivalski nastupi znaju biti posebno dobri, kao naš na prošlom Exit-u, za koji mislim da je jedan od boljih koje smo do sada imali. Vidjećemo kako će biti na Beer festu“, poručuje basista Damir Martinović-Mrle.

Riječki alternativci su u aprilu u Domu omladine promovisali DVD „Živa pička“ retko viđenim muzičko-scenskim spektaklom, začinjenim robotom, doktorom, golubovima, pevačem narodne muzike, balonima… i premijernim ispaljivanjem čepova iz stražnjica u Beogradu!

Dovoljno je reći da su Beograđani zdušno bodrili Let 3 skandiranjem „Kurcem u čelo!“, da je Mrle uspeo privoliti publiku da mijauče i laje, da meditira „Omadjijaj me“, da su pevač Zoran Prodanović-Prlja i njegov folk kolega Orhan zajednički izveli „Dijete u vremenu“, „Riječke pičke“, „Profesora Jakova“…

Članovi Let 3 su samo za oči i uši Beograđana izveli i svoje čuveno ispaljivanje čepova, a Prlja i Mrle nisu zaboravili ni da puste dva bela goluba iz namontiranih ogromnih falusa.

Rastajući se posle „Nafte“ i hipnotičkog desetominutnog klasika „Sam u vodi“ na bis, Prlja je obećao Beograđanima: „Vidimo se ponovo već ovog leta na nekom od festivala“. Obećanje ispunjeno.