Jura Stublić i Film večeras u DOB-u

27.03.2009

Jura Stublić i njegov Film večeras nastupaju u Domu omladine (20:30) gde će pored proverenih hitova odsvirati neke pesme s početka karijere koje Beogradani odavno nisu imali prilike čuti.

„Biće neke pjesme koje do sada nismo svirali u Beogradu. Ranije je bila zamjerka na naše koncerte da je ‘sve bilo ludilo i super dobra atmosfera, ali stalno sviraju iste pjesme’. Recimo, biće sada ‘Mi smo pali s Marsa’ i neke uglavnom ranije pjesme ‘Filma'“, najavljuje Stublić.

Na koncertu će prevladavati ipak najveći hitovi zagrebačkog benda poput „Zamisli život“, „Boje su u nama“ ili možda „Pjevajmo do zore“, a Jura najavljuje da će biti „toplo, vruće i puno emocija“ kao i prilikom prvog koncerta „Filma“ u toj dvorani i u Beogradu, u januaru 1981. godine u okviru čuvene manifestacije „Pozdrav iz Zagreba“.

„Puno očekujem od novog susreta sa beogradskom publikom, baš kao i onda kada smo uspostavili izvrstan prvi kontakt. To su bili ‘Pozdravi iz Zagreba’ i puno je bendova sviralo ali nekako nas je beogradska publika dobro primila na prvu loptu. To je bila jedna ljubav koja je ostala do dan danas“, ističe Jura.

Stublićev Film ove godine dolazi u Beograd sa postavom podmlađenom za novog basistu Želimira Matića i klavijaturistu Igora Rabatića, uz članove sa nešto dužim stažom – gitaristom Bornom Žopom i bubnjarem Goranom Jelašom.

„Ekipa je opet podmlađena. To se zna: sviram sa mladim momcima, a ja sam stari mačak. Tako da ženski dio naše publike može biti zadovoljan, kako gospode u godinama tako i djevojke u pravim godinama za rokenrol, dakle oko dvadesete“, kaže pevač.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po ceni od po 1.000 dinara na blagajni DOB-a, i prodajnim mestima Biletservisa (www.biletservis.co.yu) i Tiketlajna (www.ticketline.co.yu).