Bajaga rasprodao Opera House

28.03.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori počeli su 27. marta severnoamerički deo slavljeničke turneje povodom 25 godina benda, nastupom sa trostrukim bisom u rasprodatoj dvorani Opera House u Torontu, gde su izašli u susret zahtevima publike za nekim pesmama koje bend ne svira tako često.

„Bilo je mnogo ljudi, dva i po sata svirke, sjajan zvuk i atmosfera u Opera House, tri bisa i razvala totalna! Bilo je fantastično, jer su čak od nas tražili pesme koje ne sviramo uvek, i naravno izveli smo ‘442’, ‘Samo nam je ljubav potrebna’ i ‘Berlin’. Ovo nam je bio prvi koncert na turneji i bio je rasprodat, samo da se ovako nastavi“, poručuje Bajaga iz Toronta.

Na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma „Pozitivna geografija“, bend zatim svira u Kalgariju 28. marta u Portuguese Community Centre, u Edmontonu 29. marta u prostoru Italian Cultural Society, 3. aprila u vankuverskom klubu Richards on Richards i u Montrealu u klubu Kola note 9. aprila.

Posle kraće pauze, Bajaga i Instruktori se vraćaju za svirke u SAD 15. maja u Bostonu, 16. maja u Njujorku, 17. maja u Klivlendu, 22. maja u Finiksu, 23. maja u Los Anđelesu i 24. maja u Čikagu.

Slavljeničke turneje povodom 25 godina benda trebalo bi da pored Kanade i SAD obuhvati brojne gradove bivše Jugoslavije i okonča se velikim koncertom na kraju godine u Beogradu.